Danmark dag 1 (långt inlägg)

Vår semester började i torsdags när vi skulle bila ner till Köpenhamn. Var lite nervös över hur lilleman skulle klara en sån resa. Det längsta han åkt innan var till Forshaga.. Det skulle visa sig att min oro var obefogad.
Vi hade satsat på att åka från Slottsbron vid 6.30 vilket i verkliga livet blev 7.45. Vi startade resan med lite prat och kaffe i köket först. Viktor som varit vaken sedan 5.00 var så trött och han somnade innan vi hunnit ner till stora vägen ca 4 minuter från huset.
Första stoppet blev på McDonalds i Uddevalla. Barnen åt gröt, banan och majskrokar medan de vuxna åt frukost. Jag hade inga problem att beställa frukost till mig och Peter men Magnus kom ca 90 sekunder efter mig och fick beskedet att frukosten var slut. Fru Lindman Dahl tog några bestämda steg till kassan och kom tillbaka med lite "rester" till sig och sin man!

Vi fortsatte vår resa neråt landet och nästa stopp var på en rastplats strax utanför Halmstad. Det var meningen att Fia och Tomas skulle komma och möta oss i Halmstad men de fick förhinder. Det får bli en annan gång. Vi hade stannat vid en stor rastplats och om man gick under en tunnel så kom man till ett gatukök. Här åt vi vår lunch och även barnen fick sin mat här.
Och sedan bar det av igen.. Nästa stopp var ett kort stopp vid bron och sedan så var det raka spåret till hotellet. Eller ja, det var lite kringelkrok och ingen gps hade vi. Men Becky fungerade utmärkt som karta och till slut så var vi framme! När vi hade kört över bron och var på väg till hotellet så var Viktor lite gnällig men han blev nöjd när jag plockade fram lite fruktpuré.

När vi kom fram till hotellet så fick karlarna springa upp och ner för att hämta alla väskor och attiraljer som man behöver för att klara 4 dagar med barn i Danmark. (Säg inget om jämställdhet tack!) När vi hade ordnat oss lite i våra rum så var det dags att ge sig ut på stan. Laddade med matburkar, varmvatten och grötpulver så styrde vi ut vagnarna mot Köpenhamns äventyr. Vi landade på en italiensk resturang. Den var så italiensk att ingen i personalen kunde varken danska eller svenska utan det var engelska som gällde och kanske lika bra det. Vi fick mycket god mat och efter lite prat och godishandlande begav vi oss tillbaka till hotellet. Vi landade hos familjen Lindman Dahl en stund innan det var dags att krypa till kojs.

En mycket trevlig första dag och den gick mycket bättre än jag trodde att den skulle göra! Mycket skönt, gav lite mersmak.



Bild 1: Klockan är 5.40. Viktor sitter i sin stol i köket
Bild 2: Far och son
Bild 3: Mor och son
Bild 4: Somnade ganska omgående i bilen
Bild 5: Allihopa (utom Peter som tar bilden) på McDonalds
Bild 6: Peter och Viktor på McDonalds
Bild 7: Becky och Peter på rastplatsen utanför Halmstad
Bild 8: Familjen Lindman Dahl
Bild 9: Familjen Lindman Dahl igen
Bild 10: Magnus och Leo
Bild 11: Bron!

Kommer mer om de andra dagarna imorgon kanske... Håll till godo!
Love, emmsaklemmsa



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0