Utflykt!

Klockan 12.40 idag så hade jag tid hos min BM. Hon kände lite på magen, lyssnade på hjärtljud och tog blodtryck. Allt såg helt okej ut. Det gjorde dock inte min BM. Hon såg jättenervös ut och började gnida sina händer lite... Hon ville ringa in till specialistmödravården och ultraljudsmottagningen för att rådfråga med dom om jag skulle komma in på ett ultraljud.
Jag själv kände mig lugn som en filbunke. Talade om att jag hade en bok med mig som jag kunde sätta mig med medans hon ringde och att hon inte behövde ringa för min skull, jag var övertygad om att allt vr ok och kunde vänta till måndag. Då erkänner hon att hon ville gärna kolla så att allt var ok.
Sagt och gjort, klockan 14.00 fick jag tid för ultraljud inne i stan. Det var bara att sätta sig i bilen direkt och blåsa in till stan.
Det var inget konstigt på ultraljudet. ALlt ser bra ut och bebis trivs gott i mammas mage. Dock blev jag lite nervös på vägen in och kände att jag verkligen inte ville veta hur stor bebisen är. Viktor vägde ca 3600 gram när han föddes och det kändes som att det var det jag någonsin kommer att klara av. Så att få veta att bebis väger mer kommer bara att skrämma mig så det sa jag ifrån direkt. Hon som utförde undersökningen tyckte att tanken var vettig och försäkrade mig om att hon bara skulle undersöka miljön i magen. Och som sagt, allt är bra och nu har jag en ny tid på måndag!

Det som kommer att hända på måndag är ett nytt ultraljud, CTG-kurva och undersökning. Om allt fortfarande är ok så kommer jag få gå igenom samma procedur varannan dag tills bebis är ute.
På måndag går jag också in i ett nytt skede i graviditeten. Då har jag inte bara gått över tiden utan räknas som överburen. Det ni!!

Men eftermiddagen blev inte som jag hade trott eftersom det blev en sväng in till staden. På väg hem stannade jag på Bergvik för att kolla om det fanns likadana kostymbyxor till sambon som han köpte igår, fast svarta. Dessvärre inte. Blev ett stopp på McDonalds eftersom jag hade tänkt att äta när jag kom hem från BM och sedan ett stopp på Ikea. Blev ett bord med två stolar till Viktor och lite förvaringsgrejer till oss vuxna.



Vem behöver leksaker när det finns förvaringslådor på golvet?!
Cissi
2011-12-30 @ 22:34:45
URL: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/

Vad skönt att allt såg bra ut! Själv hade jag blivit så nervös om min bm blev det.. Men kanske beror på vad man har för bm ovise, min var lugn som en filbunke och hade hon sett nervös ut då hade det nog varit fara på taket!

Maria T
2011-12-30 @ 23:16:41
URL: http://oliverspock.blogg.se/

Va skönt att allt ser bra ut :)

Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag
2011-12-31 @ 07:00:57
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Fy så jobbigt. Här sätts man igång när man gått 14 dagar över tiden.

Johanna - Baby, inredning m.m
2011-12-31 @ 07:33:11
URL: http://passionforpoison.blogg.se/

Nu blir det nog en 2012 bebis ska du se ;-) så skönt att allt såg bra ut!!! Jag var en jättebaby och gick över tiden (3.e i raken) och vägde hela 3,1 kg. Men då var jag som sagt tredje ungen så de brukar bli större med tiden. :-) Men allt gick bra även där och jag var sund som bara den!

Fröken M
2011-12-31 @ 09:23:45
URL: http://frokenmela.se

haha... viggo vägde 4580 och var 54 cm lång - jag lovar att det går bra det oxå ;)

KRAMAR

elin
2011-12-31 @ 09:33:12

men dumma bäbis! Kom UT!!



Förlossningen går nog som på räls. Viktor har ju banat väg nu å du va ju värsta proffset sist!

Maria - mamma till Liam ☆
2011-12-31 @ 10:20:24
URL: http://fashionstars.blogg.se/

oj det låter ju otroligt! så är det verkligen inte här. fostervattnet kan ju bli giftigt.

men man tycker ju att bebis borde vilja komma ut snart :) kanske väntar på januari

Jennie ♥
2011-12-31 @ 11:04:24
URL: http://jennsiii.blogg.se/

Nu har jag en tävling på bloggen :) Lottar ut ett valfritt Iphoneskal :D

http://jennsiii.blogg.se/2011/december/tavlingsdags.html#comment



Gott Nytt År!

Jennsiii

hanna
2011-12-31 @ 11:56:09

Skönt att höra :)kram

Em - Mamma till Malva & Tvillingar i Magen.
2012-01-01 @ 16:23:05
URL: http://mammaochbullen.blogg.se/

Oj, vad du verkar hålla igång - vilken kämparmamma! :) Första gången jag kikar in här, så jag måste få lov att säga grattis till lillen i magen. Känner mig som världens mes nu när jag läser hur stor din första var; min dotter vägde 2600g när hon föddes i vecka 41 & hade ett huvudomfång på 33cm - & det kände jag var allt jag någonsin skulle klara av, haha! ;)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0