Rannsaka sig själv

När man är förälder och har ett barn som kommer upp i en ålder där det härmas mycket så får man rannsaka sig själv! Vad gör jag och vad gör jag inte?!
Igår bad jag Viktor att slänga ett papper i papperskorgen. Han gick iväg i köket och in i skåpet där soporna står. Men han plockade ut behållaren, slängde pappret och sedan ställde in tillbaka. Men Viktor, så ska du väl inte göra.... började jag innan jag insåg att det är ju så jag gör!! Jag orkar inte böja mig hela tiden när jag plockar bort efter maten så jag tar fram behållaren och ställer den på bänken och sedan ställer in den tillbaka. Man blir väldigt medveten om vad man gör när man har ett barn som (snart) är två år!!

En annan sak är att Viktor tydligen har börjat plocka upp ord som sägs mellan de äldre barnen på dagis. Det är ju bra om det är positiva ord men det verbala klimatet på förskolan just nuär inte det bästa så jag skulle önska att han slutade med det. Igår byggde Viktor upp ett torn. Det naturliga är att han vill sparka omkull det och det får han ju. Men igår sa han att han skulle döda det. Peter och jag bara stirrade på varandra. Det är antagligen ett ord som han har plockat upp på dagis! Vi försökte så gott vi kunde med att han kunde sparka omkull tornet, välta det osv... Undrar vad som kommer härnäst??

Hur har ni det? Plockar era barn med ord och handling från förskolan?
Fröken M
2011-11-18 @ 12:07:46
URL: http://frokenmela.se

Nu är ju inte viggo så verbal än ( det är bara några få utvalda ord som han kan och använder OFTA ) men man märker att han snappar upp mycket nu och har stenkoll på läget, så jag måste tänka mig för när jag pratar, det slinker ut allt för många svordommar ur min mun tyvärr ;)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0