5 minuter

En längre period så har Oskar sovit såå dåligt på nätterna. Vi har varit uppe en gång i timmen ungefär om man tar ett snitt på det. Både jag och Peter var hur trötta som helst och dålig sömn kombinerat med dop/bröllop och flytt var inte så bra. Så för några veckor sedan bestämde vi oss för att testa 5-minutersmetoden.

Första kvällen tog det ca 30 minuter, andra kvällen ca 15.. Det gick bra helt enkelt. Men det blev inte helt okej. Han var ledsen när vi la ner honom och vi fick gå in till honom ett par gånger innan han somnade. Han sov bättre på nätterna men fortfarande oroligt...
Vi funderade och tänkte till. Enligt instruktionerna så ska man låta barnet lära sig att somna ordentligt på kvällen innan man börjar med metoden på natten. Men vi kom fram till att det antagligen var förvirrande för honom. På kvällen skulle han fixa att somna själv men på nätterna vaggade vi honom och grejade. Men han var ju på samma ställe, förstår ni hur jag menar då?!

Så, vi körde hårt och började på nätterna också. Hur bra som helst!! Tog en natt så fattade han grejen.
Senaste tiden har han velat ha välling vid 1-tiden, och så har vi varit upp en massa gånger utöver det. Nu somnar han på kvällen själv, vissa kvällar är han ledsen men det är vääldigt lite och de flesta kvällar somnar han själv utan att vi går in. Han sover i ett sträck fram till 5 (!!) och sedan till kl 7. Helt underbart!!! Det har varit såhär i nästan en vecka och vi hoppas att det är en positiv trend som fortsätter!!! :)

Maria- tvåbarnsmamma
2012-09-17 @ 07:32:20
URL: http://oliverspock.blogg.se

Härligt att höra att de gav resultat :)

Svar: Bara för att jag skrev inlägget igår så sov han lite mer oroligt.. Men men, det var nog bara en tillfällighet får vi hoppas :)
emmsaklemmsa

Maria - mamma till Liam ☆
2012-09-17 @ 08:14:18
URL: http://fashionstars.blogg.se

vad härligt att det går så mycket bättre :)

Svar: Det är underbart! Han var dock lite orolig inatt men inte alls i närheten av så som vi haft det :)
emmsaklemmsa

Sara - Tripp, Trapp & Trullsan
2012-09-20 @ 09:49:29
URL: http://glamina.blogg.se

Åh vi håller med på och försöker få den lilla att sova ordentligt nu. Hoppas att det ordnar sig för er!
Kramar!

Svar: Det var bara en natt som han var riktigt besvärlig sedan s ramlade han tillbaka i rutinerna att klara sig själv så nu sover vi bättre igen.Hur gör ni för att få er lilla att sova bra??
Kram
emmsaklemmsa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0