13 dagar över

13 dagar över idag. Och nu ser det hoppfullt ut för att det kommer att gå över till januari. Det vore ju inte fel :) Då kanske man slipper det tjatet iaf..

Förmiddagen har varit väldigt lugn och fridfull hos oss. Vi har lallat runt i mjukisbrallor hela familjen och bara myst. Viktor har varit på strålande humör, vi har målat med kritor och med fingerfärg. Han har suttit vid sitt nya bord och läst böcker, dukat, lagat mat... Vi har helt enkelt som sagt bara myst runt! Helt underbart!
Och jag har fått mycket tid med min ängel. När Gorgeous är hemma så är det pappa för hela slanten men idag har jag fått stå för en del av underhållningen och det har varit helt fantastiskt. Äntligen!!! Vi har inte busat men gjort mycket lugna aktiviteter, sånt som jag klarar av.

I eftermiddag så drar vi iväg mot Forshaga och våra goda vänner där. Ska bli mycket trevligt. Har inte vågat ge något definitivt beslut men som det ser ut nu så är det ju lugnt så vi hoppas på att det håller i sig så vi kommer iväg. Kul för Viktor också att få leka av sig lite! :)
Dock har ju inte jag några kläder att ha på mig känns det som. Det får bli klänningen som jag hade på julafton. Lite tråkigt att ha samma men köper inte en ny klänning som är anpassad för mage nu inte!! Det får helt enkelt vara så!

Hoppas att ni får en underbar nyårsafton! Kram på er!!

Utflykt!

Klockan 12.40 idag så hade jag tid hos min BM. Hon kände lite på magen, lyssnade på hjärtljud och tog blodtryck. Allt såg helt okej ut. Det gjorde dock inte min BM. Hon såg jättenervös ut och började gnida sina händer lite... Hon ville ringa in till specialistmödravården och ultraljudsmottagningen för att rådfråga med dom om jag skulle komma in på ett ultraljud.
Jag själv kände mig lugn som en filbunke. Talade om att jag hade en bok med mig som jag kunde sätta mig med medans hon ringde och att hon inte behövde ringa för min skull, jag var övertygad om att allt vr ok och kunde vänta till måndag. Då erkänner hon att hon ville gärna kolla så att allt var ok.
Sagt och gjort, klockan 14.00 fick jag tid för ultraljud inne i stan. Det var bara att sätta sig i bilen direkt och blåsa in till stan.
Det var inget konstigt på ultraljudet. ALlt ser bra ut och bebis trivs gott i mammas mage. Dock blev jag lite nervös på vägen in och kände att jag verkligen inte ville veta hur stor bebisen är. Viktor vägde ca 3600 gram när han föddes och det kändes som att det var det jag någonsin kommer att klara av. Så att få veta att bebis väger mer kommer bara att skrämma mig så det sa jag ifrån direkt. Hon som utförde undersökningen tyckte att tanken var vettig och försäkrade mig om att hon bara skulle undersöka miljön i magen. Och som sagt, allt är bra och nu har jag en ny tid på måndag!

Det som kommer att hända på måndag är ett nytt ultraljud, CTG-kurva och undersökning. Om allt fortfarande är ok så kommer jag få gå igenom samma procedur varannan dag tills bebis är ute.
På måndag går jag också in i ett nytt skede i graviditeten. Då har jag inte bara gått över tiden utan räknas som överburen. Det ni!!

Men eftermiddagen blev inte som jag hade trott eftersom det blev en sväng in till staden. På väg hem stannade jag på Bergvik för att kolla om det fanns likadana kostymbyxor till sambon som han köpte igår, fast svarta. Dessvärre inte. Blev ett stopp på McDonalds eftersom jag hade tänkt att äta när jag kom hem från BM och sedan ett stopp på Ikea. Blev ett bord med två stolar till Viktor och lite förvaringsgrejer till oss vuxna.Vem behöver leksaker när det finns förvaringslådor på golvet?!

Bilder från Leklandet

Vi hade en superdag på Leklandet. På vägen hem stannade vi till på Bergvik och min älskade sambo fyndade nyårskläder!! 598 kr för byxor, skjorta, slips och ett nytt skärp. Perfekt!!
Viktor var vaken HELA dagen för första gången i sitt liv och när klockan var 18.45 så gjorde han en störtdykning.
Han somnade gott men vaknade en gång under kvällen men sov sedan till klockan 6.15. DÅ kom han över till oss, somnade om och vaknade strax före halv åtta. Han är lite sliten idag, det märks men annars så är allt okej! :)

Stans lingon!!

img_4703 (MMS)

Stans lingon!!


12 dagar över

Nu har jag gått över 12 dagar idag. Och känner ingen skillnad mot vad jag gjorde för ca 3-4 veckor sedan.
Idag har jag iaf tid hos BM och hon ska boka tid för ultraljud om det fortfarande inte hänt något till på måndag. Efter det vet jag inte vad som händer. De ska väl kolla livmodertappen antar jag och lite sånt. Men jag vet verkligen inte... Om det inte är något som är konstigt så vill de väl inte sätta igång en förlossning som kanske startar av sig själv.

Men det känns ändå ganska så okej. Jag är inte nipprig eller rastlös som jag trodde att jag skulle vara. Jag tar det hela med ro. Jag tror att det beror på att jag under större delen av graviditeten haft ont och otroligt besvärligt. Nu på slutet så har smärtan i ryggen gett med sig. Jag har mycket, mycket sammandragningar men de är intensiva under ett par timmar oftast och sedan så får jag vara "i fred" ett tag. Ryggen led jag av hela tiden. Men, den känslan kan ändara sig på ett par timmar och så är jag ett rastlöst monster som klättrar på väggarna. Man vet aldrig med gravida kvinnor.. ;)

Nu tar jag och mina svullna fötter kvällen...

Nu tar jag och mina svullna fötter kvällen. Jag är otroligt trött efter att vi varit sena i säng två kvällar i rad. Viktor sov ingenting på dagen idag så när klockan var 18.45 gjorde han en störtdykning, grät och hulkade fram "Viktor trött, sova". En halvtimme senare hade vi gjort kvällsrutin på turbo och han sov gott på sin kudde. Nu ska jag och Gorgeous ha lite mys och sedan måste vi bli tidiga i säng idag!!! Hörs imorgon!!


Sambon provar nyårskläder. Jag tar egobild...

img_8851 (MMS)

Sambon provar nyårskläder. Jag tar egobilder i en spegel.


Grabbarna härjar i Leklandet. Jag och mage...

img_6111 (MMS)

Grabbarna härjar i Leklandet. Jag och magen sitter i en soffa


Shopping till Viktor

Var inne på Fröken Melas blogg för några dagar sedan och fick ett tips om en sida som hade mycket rea! Kikade in och det blev tre plagg till Viktor. Sidan heter POMPdeLUX och har väldig rea just nu. (Om jag visste att det var en tjej i magen så skulle jag köpa en del tjejkläder kan jag lova! Fanns mycket som tilltalade mig där. Tips till er som har/ska ha små tjejer!!)


En fleecejacka och två skjortor blev det! :)

10 dagar över

Idag har jag gått 10 dagar över tiden. Och inte minsta tecken på att det ska dra igång. Allt känns som det har gjort de senaste två veckorna. Mycket sammandragningar, en del som gör ont, en del är obehagliga och en del går förbi som ingenting.. Väskan står klar nere i hallen och babyskyddet är inmonterat och klart i bilen. Bara bebis som saknas...

Men nu känner jag att bebis faktiskt kan vänta tills på söndag med att komma. Så att vi kommer in i januari. Annars så kommer man väl få höra det till öronen blöder "Kunde du inte ha knipit igen till januari"?!?! Både från bebis som någon gång kommer bli stor och från omgivningen med alla som det innebär.


Första magbilden som jag tog med datorn när vi "kom ut" i v. 8.


Bilder från julafton!

Julafton började tidigt på morgonen med julstrumpa!
Fortsatte sedan med en dag i Borgvik hos svärfar med sambo och avslutades med besök av min mamma, lillasyster. mormor och kusin. Och så tomten såklart.........


Morgonmys med Chuggington!

img_2322 (MMS)

Morgonmys med Chuggington!


Fika idag

På förmiddagen idag så var vi iväg på fika hos familjen Malmström.
Vi har inte träffats på ett tag och snart börjar Malene att jobbpendla och kommer då inte ha så mycket tid över så det gällde att passa på.
Det var roligt att se hur deras lille kille, Melker, utvecklats och nu har börjat gå! :)

Jag hade tänkt att bjuda på en del bilder från idag men kortet bråkar med mig och jag orkar inte bråka tillbaka så jag fixar nog med det imorgon och uppdaterar den här inälägget helt enkelt! Så kan det gå när inte haspen är på :)

Update med bilder!!Iväg på fika. Hörs under eftermiddagen!

img_3902 (MMS)

Iväg på fika. Hörs under eftermiddagen!


Victoria Secret Show

Ikväll var det Victoria Secrets årliga show på tv. Jag la Viktor så min älskade sambo spelade in det åt mig. Ska ta och titta på det imorgon, ska ställa mig med strykbrädan nu medans vi tittar på ett avsnitt av Twin Peaks. Får bli en ganska tidig kväll. Blev sent igår, sov relativt bra men är ganska trött ändå.


Tänk om man kunde få ha en sån kropp någon gång i livet. Bara för att få testa på hur det känns...

Alla bloggtips!!

Här kommer resultatet av bloggtipsen. Jag har inte skrivit så mycket om varje blogg utan låter er kika in på varje blogg själva! Det blev en hel del mamma-bloggar kan jag lova!! :)

Här är bloggarna som jag själv följer:


* Denise: 23-årig tvåbarnsmamma som är bosatt i Sthlm.
* Fröken Mela: Fröken M som skriver om sitt liv tillsammans med C och sonen Viggo.
* AnnaMalins rum: Skrivs av Malin som är mamma till Liv. Just nu är hon mammaledig men i februari 2012 ska hon börja jobba igen.
* Elin Gabriella: Skrivs av Elin som precis har blivit mamma till en liten Gustav!
* Fashion Stars: Skrivs av Maria som för några månader sedan blev mamma för första gången!
* Innaj: Skrivs av Janni som är mamma till Lilly.
* Linda Blom: Värmlands mest lästa blogg som skrivs av Linda.
* Mina tänkta tankar: Skrivs av Melanie som är mamma till Moa och väntar på en liten Milo.
* Mizz V: Skrivs av Miss V som jobbar som intensivvårdssjuksköterska. Reser mycket tillsammans med sin make P.
* Maria Tellebo: Skrivs av Maria som är mamma till grabbarna Oliver och Wiggo.
* Passion For Poison: Bloggen skrivs av Johanna. Bloggen är fylld av inredningstips! Johanna väntar sitt första barn.
* Pyrets värld: Skrivs av Pyret som är gravid med sitt tredje barn. Har precis flyttat till hus.
* Vivi: Skrivs av Vivi som är gravid med sitt första barn. 

Här kommer era bloggtips!

* Hannas krypin: Skriver om sinvardag som trebarnsmamma, företagande och en hel del mode.
* Augustifamiljen: Drivs av en blivande tvåbarnsmamma som lever i Norrland.
* Elinochalva: Skrivs av Elin som är mamma till Alva.
* the Dollhouse: Skrivs av en 26-årig "stayatworkmom" som är gravid med sin nr 2.
* Englas showroom: Engla som bjuder på godbitar ur sitt liv som trebarnsmamma.
* Madeleine: Madeleine bor i Oslo tillsammans med sin sambo Mikael och deras dotter Love, Följ dem på livets härliga resa!
* Sara Tilling
* Carolina: Carolina skriver om självkänsla och föräldraskap.
* Petra Krantz Lindgren: Petra skriver om föräldrar och barn

Mellandagsrea!

Jag har tillbringat större delen av förmiddagen inne i stan, på Bergvik rättare sagt.
Jag har gjort en del fynd, både till mig och till min ängel. Bebis i magen fick ingenting eftersom de könsneutrala kläderna är på ordinarie pris och jag vet ju inte vad det är som lurar i min mage så det får vänta lite...

Mamman i huset har fått sig en ny morgonrock och en ny handväska. Rocken kommer från Kappahl!

Viktor har fått strumpor, en ny halskrage, mjukisbyxor och ett par tröjor.
Köpte ett par överdragsbyxor på Po.p också men jag tror att jag skulle ha köpt en storlek större. Kikade efter större för jag kände det lite på mig men hittade inga så det blir nog att jag får lämna tillbaka dom och så får vi köpa på ordinarie pris till våren istället. Så kan det gå när inte haspen är på! Det är tur att man får lämna tillbaka på Polarn även om det är på rean! Stort plus i kanten!!!

Förväntningar och mål

Jag går och väntar och väntar och väntar på att förlossningen ska dra igång och att vi ska få åka in och få det "överstökat".
Jag har mycket, mycket sammandragningar. Minst tre-fyra stycken som gör ont/dag men det är inte så att det drar igång. Nu de senaste dagarna så har jag börjat känna av ryggen och fogarna mer och mer igen och det har gjort att jag nu börjar bli lite rastlös. Än så länge tar jag det ganska så mycket med ro men jag känner ändå någonstans att nu börjar det bli liite tråkigt....

Men jag har haft god tid på mig att förbereda mig inför förlossningen och tänka igenom mina förväntningar och mål den här gången.
Förlossningen med Viktor gick vääldigt bra och jag är stolt över den även om jag blev rädd för smärtan som kom med krystvärkarna. Hade också vädligt dåligt med energi eftersom allt jag fick i mig kom upp tillbaka.. Så inför den här förlossningen så har jag satt följande mål och förväntningar. (De har med både mig, Peter och förlossningspersonal att göra):

* Vill vara "närvarande" och lugn genom hela förlossningen. Inte tappa kontrollen över mig själv.
* Även den här gången klara mig med varm dusch, vetekudde, massage och profylaxandning.
* Under utdrivningsskede sitta på förlossningspall.
* Vill inte att förlossningspersonalen ska tala om vilket kön det är på barnet. Det kollar vi gärna själva.
* Att inte navelsträngen klipps av för tidigt.
* Att Peter finns till hands för mig på samma sätt som vid förra förlossningen. Han hade en otroligt lugnande inverkan på mig och fick mig att känna mig trygg. Jag minns inte vad han sa men på något sätt kunde han hålla mig lugn.
* Att inte bli "tjatad på" om olika bedövningar. Vi vet vad som finns och vill vi ha något så säger vi till!!
* Så lite nålar som möjligt i närheten av mig!!

Det är nog det som jag har tänkt igenom och även det jag har skrivit ner på papper till förlossningspersonalen som ska ta hand om mig/oss inne på avdelningen.
Ska bli otroligt spännande att se vad den här förlossningen har med sig för "överraskningar". Ingen förlossning är den andra lik och även om jag har gjort det en gång så är det inte säkert att den här liknar den förra.
Känner mig inte nervös utan förväntansfull inför det som ska komma!

Vad hade ni för förväntningar och mål inför era förlossningar?

v. 41+0


Vikt:
74,4 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 118,5 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 102 cm (Start 76 cm)

Idag har jag gått över en vecka. Trodde aldrig att jag skulle gå så här länge....
Bilder på magen och från julafton kommer upp ikväll eller inom några dagar. Det är ju familjehögtid nu!! :D

Nu är julafton snart över. Jag och Gorgeou...

Nu är julafton snart över. Jag och Gorgeous sitter i soffan med te och hemmagjort godis. Vi har varit i Borgvik under dagen och på kvällen kom mamma, mormor, lillasyster och kusin på besök en sväng. Dom hade även med sig tomten... :) Det var en nöjd son som somnade i sin säng för ca en timme sedan. Imorgon ska vi till svärmor och sedan blir det nog lugnt resten av dagen. Och ingen bebis än...


Lugn kväll

Det blir en lugn kväll hemma hos oss ikväll. Har varit hemmifrån nästan hela dagen och det känns att jag inte har kunnat vila något...

Jag och Gorgeous ska griljera skinkan men sedan blir det nog bara att sitta i soffan och ta det lugnt. Allt är pysslat med inför imorgon, ska köra ett varv med dammsugaren bara sen så får det räcka. Nej... Det ska skrivas på lite julklappar också men det kan man ju sitta i soffan och göra! :)

Träffade som sagt min underbara vän Fia idag! Det var såå längesen vi sågs och när hon är hemma så blir det väldgt mycket och det är svårt att få till ett tillfälle att ses men idag så passade det. Dock var inte Viktor med men vi hoppas på att bebis har tittat ut till nästa gång så att vi kan ses allihopa!!

Idag har jag också haft den värsta halsbrännan någonsin!!! Helt otroligt och obehagligt.. Vet inte om det beror på något jag ätit men jag tycker inte att jag ätit nåt som jag inte brukar. Mycket konstigt.
Men i alla fall, imorgon så får bebis gärna hålla sig kvar i magen... Men det är väl inte mycket jag kan sätta emot om h*n bestämmer sig för att komma ut. Bara att gilla läget..

5 dagar över...

Idag har jag gått över 5 dagar...
Men det känns ändå ganska så okej.. Väntan är inte riktigt lika jobbig den här gången som det var när jag gick med Viktor. Jag har något att hänga upp dagen på på ett annat sätt, imorgon är det julafton, Peter jobbar sista dagen idag och är sedan ledig så det rullar lixom på...

Vår date igår var supermysig. Vi möttes upp vid SF, köpte lite godis och sånt. Såg på filmen och åkte till Grums, köpte mat som vi åt i soffan framför dumburken och ett avsnitt av Twin Peaks. Det var sådär lagom och mysigt!!! Nu dröjer det nog till nästa gång...

Idag har jag haft sovmorgon till klockan åtta. Sitter just nu med en tallrik med gröt. Ska betala räkningar och sedan så ska jag till Skåre för att träffa min vän Fia. Hon bor i Halmstad men är hemma en sväng över jul så det gäller att passa på! Sedan ska jag till mamma för att få mig lite mat och hämta upp min ängel!

Får se hur mycket bloggat det blir idag. Slänger iväg ett inlägg med mobilen kanske..
Ha en bra dag!!!

Bilder, Viktor 2 år!

Viktor hade en underbar dag!
Tack för alla grattishälsningar, kort och paket som har kommit!!!

På väg på date :)

img_7096 (MMS)

På väg på date :)


Pyssel

Jag har lite att pyssla med innan jag med ro kan sätta mig och lägga upp bilder. Det tar ju lite tid att välja bilder, ladda upp osv... Men det kommer (nog) senare under dagen. Nu ska jag byta lakan i sängarna och sedan köra igång en tvättmaskin!

Hej så länge!

Bra dag!

Det har varit en bra dag idag!
Viktor har varit jättenöjd hela eftermiddagen och kvällen och sover nu gott i sin säng.

Jag är supertrött och ska hoppa i säng nu. Återkommer imorgon med bilder från dagen idag, är på tok för trött nu. Det svider som busen i ögonen!

Sov gott!!

Kom igen hörrni!

Hörrni!!
Kom igen med lite mer bloggtips!! Har börjat sammanställa en lista med bloggar men det är inte så många än.

Vilken är din favvisblogg?

Tröjan

Jag har ju glömt...
Tröjan som jag vann hos Linda fick jag en avi på i fredags redan. Mycket snabba bud!! Hämtade ut den och den är superfin!!! Och precis lagom i storlek. Eller ja, runt mage vet jag ju inte men den satt bra annars, längdmässigt och i armar. Jag är verkligen sååå nöjd och känner att jag valde rätt. Längtar efter att kunna börja använda den!!

Inte världens bästa bild men ni får hålla tillgodo tills magen är borta och jag börjar använda tröjan på allvar! :)

Och så blidde det ingen date ikväll eftersom Viktor fyller år. Tänkte inte på vilken dag det var den där kvällen när vi skulle sova!! Men biljetter är bokade till imorgon, 17.30, ifall det inte blir bebis. Kanske får ta med väskan i bilen utifall. Vi är ju ändå i stan så kan vi ju bara åka direkt in istället för hem och hämta väskan först..

Viktor 2 år!

Idag blir Viktor 2 år!
Det var en stolt och nöjd kille som jag lämnade på dagis idag. Han talade stolt om att mamma skulle köpa tårta! När han sedan kom in på avdelningen upptäckte han att hans "favvis" var vikarie och han blev helt till sig. Ni vet hur barn blir när de blir så glada så de inte riktigt vet till sig, han drog i tröjan och snodde runt ett par varv och var bara helt lycklig. "H, hej, god morgon" kom det flera gånger och han log från öra till öra. Så härligt att se!

Bjuder på lite bilder från Viktors liv fram tills nu...


Vänster: Viktor på julafton 2009. Höger: 23 februari 2010, besök på jobbet


Vänster: På kalas i maj 2010. Höger: Tillsammans med pappa på dopdagen, juni 2010


Vänster: I gåstolen augusti 2010 Höger: Med mamma i Sthlm, november 2010Viktor fick en polisbil på sin första födelsedag!


Vänster: Åker pulka i februari 2011 Höger: Första cykelturen med pappa i maj 2011


Bilden är tagen i juli 2011. Viktor ÄLSKAR glass!!!!


Vänster: Lekparken, sept 2011 Höger: Kalaset vi hade i november 2011 för vår tvååring


Bilder från kalaset hos mormor i slutet av novemver i år

I eftermiddag (om det inte händer något dramatiskt under dagen) så kommer farfar med sambo och gammelfarfar hit på tårta. Så bilder på vår tvååring idag kommer ikväll eller imorgon!!

Sen kväll

Det blev en sen kväll ikväll... Mycket senare än vad som var meningen och senare än vad som är nyttigt för min del... Hoppas att jag får sova bra inatt bara så ska det nog gå bra.

Det är en stor dag imorgon! Klockan 10.18 så blir min stora kille 2 år!!!


Någonstans under två år så växte han... Någon som kan tala om när?

Julklappar

Vi har som sagt bestämt att iår blir det inga julklappar! Det blev det inte förra året heller. Men det är svårt.
Viktor ska ju få naturligtvis, och han har ju födelsedag imorgon så han kommer nog att få öppna en hel del paket och klappar innan veckan är slut.
Men vi vuxna skulle inte ge varandra. Men trots det så såg det ut såhär på köksön när jag packat klart...


Nu ligger Viktors två klappar och en födelsedagspresent med. Men då är de tre vuxenklapparna som ligger i bokhyllan inte med. Tänk att det är så svårt att bryta något som man är van vid.... Trots att alla är överens om att man inte ska köpa nåt...

Bilder

Blev inget Forshaga idag. Förstår B till fullo! Som sagt, viken annan vecka på året som helst, men just nu är det faktiskt juletider! Jag hade gjort lika!

Bjuder på lite bilder från våran stund ute häromdagen!Det var lite kyligt för min del ute eftersom man är lite begränsad rörelsemässigt och hade lite bråk med mina överdragsbyxor som av någon konstig anledning inte ville sitta uppe.... Men vi hade en skön stund ute och Viktor njöt av att både mamma och pappa var med ute.
Bara bebis kommer ut så ska det bli mycket mer ute under jul och nyuår för min del. Tycker att det är skönt och om det kommer lite snö så ska jag gladeligen åka pulka med min kille!!

God morgon!

Har varit en natt med mycket vakentid. Varför?? Ingen aning!! Viktor har sovit, jag har haft spray i näsan så det har inte varit något problem heller.. Har bara varit orolig helt enkelt, och så har jag varit upp på toa fyra (!!!) gånger. Det tar också på krafterna, och så sammandragningar så fort jag vaknat såklart. Det hör ju till vardagen.

Ska iaf snart till BM. Får se om det blir något Forshaga, ska ringa B på vägen till BM.

Tack för era tips på bloggar som börjar trilla in!! Ni är några stycken som läser så hjälp till nu så får vi en redig lista på bra bloggar!! Ska börja med listan i eftermiddag, hinner inte nu. Mycket rutiner på morgonen!! :)

Det har varit en tröttsam dag för min del ...

Det har varit en tröttsam dag för min del idag. Sov bort hela förmiddagen, kom mig inte upp förrän vid 12.30.... Sedan var det lunch och lite småpyssel i hemmet. Kvällen tillbringades i soffan med en kopp te och i sällskap av min underbare, dock sjuke, sambo. Inatt sover Viktor med mig så Peter får en chans att bli frisk han också. Imorgon är planen att jag ska till BM, Viktor ska träffa tomten på dagis och sedan ska vi till Forshaga. Om de vågar träffa oss när vi är förkylda. Det är ju trots allt julvecka och det finns roligare saker än förkylning på jul. Ska ringa B när jag lämnat Viktor imorgon så får vi se. Klandrar henne inte om hon vill att vi håller oss undan!! Nu blir det kudden! Sov gott hörrni!!


Bloggtips!

Sedan jag flyttade tillbaka bloggen till blogg.se så har min blogglust kommit tillbaka med full kraft och jag tycker att det är roligt igen!
Jag har också hittat en himla massa nya bloggar som jag följer. Men jag är ändå nyfiken på vad ni följer för bloggar?!

Har ni några bra bloggtips?? Sätter samman alla tips i en lista om några dagar!

Så trött...

Vi har kört på separata sovrum hela helgen och även natt till idag. Och jag har sovit bättre än på länge eftersom jag har kunnat slappna av när Peter ligger inne hos Viktor. Har varit upp på toa några gånger per natt men annars så har jag sovit. Men jag är så trött.... Jag kände mig som en zoombie imorse när Viktor ropade att han var vaken..

Blir till att bädda sängen uppe nu och sedan lägga sig och vila ett par timmar. Är så trött så det svider i ögonen....
Blir nog inte så mycket bloggande idag, hoppas att ni har förståelse för det. Måste ta tillvara på all vilotid som går att få tag i nu. Går ju som sagt på övertid just nu så det kan ju bli bebis när som helst...

Nu tar vi söndagskväll!!

img_5475 (MMS)

Nu tar vi söndagskväll!!


Julgranen!

Vi bestämde oss för att klä julgranen idag. Vi brukar göra det kvällen innan julafton i vanliga fall. Men det här är ju inte ett vanligt år så istället för att kanske få stressa så gjorde vi det nu på eftermiddagen.
Vi köpte faktiskt en platsgran iår. Orkar inte hålla på att vattna och vattna och dammsuga barr och än det ena och än det andra så så fick det bli. Vi vågade inte ha i alltför mycket pynt heller. Vi har en liten grabb som är inne i en grym testperiod så vi får se först om den får stå kvar..... :)


Viktor kvicknar till efter lunchvilan med min telefon medans pappa fixar upp granenViktigt att plocka bort när man är klar!


Det färdiga resultatet. Kanske inte ser mycket ut för världen men vi gillar den! :D

Vi är ute allihopa!!

img_9769 (MMS)

Vi är ute allihopa!!


v. 40+0


Vikt:
72,7 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 118 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 100 cm (Start 76 cm)

Sedan förra veckan så har jag gått ner i vikt, 0,7 kg. Hoppas att det inte ska vara någon fara med bebis. Känner ju rörelser och allt sånt som vanligt. Antar att det beror på att jag inte har haft så mycket matlust det sista...

Idag är det ju dagen D, dagen som vi har väntat på så himla länge. Trodde aldrig att den skulle komma, den har kännts så avlägsen hela graviditeten. Men nu är den alltså här... Tänker tillbaka på hur jag kände mig de sista dagarna med Viktor. Jag minns att jag kände mig så himla begränsad. Det gör jag nu också men känner mig ändå mer rörlig på något konstigt sätt. Det är väl för att då hade jag möjligheten att ligga på soffan och bara ta det lugnt. Nu krävs det saker av mig på ett annat sätt, även om jag har ont, mycket sammandragningar och Peter gör otroligt mycket så måste, och framförallt vill, jag delta i Viktors liv och det innebär att jag ibland måste bita ihop och göra en del saker även om det tar emot. Och det tror jag gör att jag ändå känner mig ganska så "fri". Det är svårt att beskriva...

Separata sovrum!

Inatt så har vi sovit i separata sovrum.
I Viktors rum så har vi något som vi kallar för "mysen". Det är en stoor madrass på golvet som vi hade som gästsäng innan. Den skruvade vi loss benen på och så har Viktor den på golvet i sitt rum. Där sov Peter inatt, Viktor i sin säng och jag i våran säng. Vi gjorde så för att alla skulle få möjlighet att sova så mycket som möjligt nu när vi alla är lite småförkylda. Viktor vaknade två gånger men somnade omgående när han hörde att pappa låg i mysen. Ingen fara på taket. Peter slapp att springa in till Viktor så fort han vaknade, kunde bara prata lite så var det lugnt. Och jag fick mycket plats i sängen då det annars blir trångt med tre personer och en katt i sängen.
Katten fick jag bråka med lite ändå eftersom hon inte riktigt fattar, än, att jag inte vill ha henne liggandes på min mage!!!

Jag sov iaf som en stock mellan halv elva och halv fyra imorse, pumpade i lite nässpray och sov hyfsat fram till morgonen. Peter har haft det värre med lite feberfrossa och ont i huvudet. Vi kör på samma sovupplägg inatt så hoppas vi på att iaf jag är någorlunda pigg imorgon.

Han är för underbar min sambo! "Det är viktigast att du sover och blir frisk. Det är du som ska göra det fysiska när det väl drar igång så du måste ju vara pigg!!!" Jag älskar min sambo!!!


En gammal bild på oss två!

Killarna är i badet. Farfar är också med i...

img_0990 (MMS)

Killarna är i badet. Farfar är också med idag så jag passar på att läsa :)


Den ryske vännen - Kajsa IngemarssonMaria Hamrén älskar sin man Henrik, men deras olikheter hotar äktenskapet och hon glider allt längre ifrån honom. Henrik, som kämpar med en misslyckad UD-karriär, låter sig samtidigt dras in i ett farligt spel för att skydda biståndsministern Katja Löfdahl från en skandal. Miljontals kronor har försvunnit i Tjetjenien och ministerns framtid hotas. Vad de inte vet är att de alla tre blivit brickor i ett storpolitiskt spel där insatserna till slut räknas i människoliv.

Jag blev lite besviken på den här boken. Det var en bok som jag läste, och sedan var det inte nåt mer med det. Den berörde mig inte på det sättet som jag trodde.
På omslaget stod det att det här var det bästa som Kajsa Ingemarsson hade skrivit men jag håller inte med!!
För mig så är det Små citroner gula som är hennes bästa bok. Har inte läst alla men det är den jag gillar mest än så länge iallafall.
Nej, den här tilltalar mig inte alls och det är inte heller en bok som jag skulle kunna rekommendera någon att läsa.

På date..

Igår när vi skulle sova, jag och min underbare sambo så slog en tanke mig.
Jag vände mig om i mörkret och frågade min sambo om han hade lust att gå på date med mig till veckan. Om det nu inte kommit någon bebis det vill säga :)
Han blev förvånad men svarade ja. Så, planerna är att vi på onsdag ska ses i stan, gå på bio och sedan ta något att äta innan vi åker hem. Ska höra med min mamma om Viktor kan få sova hos henne onsdag till torsdag då hon är hemma till veckan. Tror inte att det ska vara några problem inte :)


Ledsen kille..

Det blidde inget besök hos BM idag. Dagen blev inte alls som jag hade tänkt. Sov/vilade bort mycket utav dagen. Mamma hörde av sig och ville komma en snabb sväng och hämta lite grejer. Hon dök upp runt 14.30. Nästan precis när hon klivit in genom dörren så ringer dagis. Viktor hade sovit jättelite och var hur ledsen som helst, spelade ingen roll vad de gjorde.
Jag slängde mig i bilen och åkte för att hämta honom och mycket riktigt. Det var en otroligt ledsen kille jag fick med mig hem. Mamma, jag och Viktor fikade lite och mamma läste lite med honom innan hon åkte. Sedan var han otroligt lättstött och ledsen ända tills pappa kom hem!

Då var det som att det vände. Efter det så busade han och lekte och grejade. Han åt två pannkakor till middag och nu sover han gott i sin säng. Jag undrar vad det kan ha varit som gjorde att han reagerade som han gjorde när han var på dagis?!
Ja, ja, nu är han okej iaf och det är det som är huvudsaken. Vi får se hur natten blir om han ska gå imorgon eller inte. Om han är så glad som han var nu på kvällen så ser jag inga hinder. Men vi får se.

Nu, soffan!!

Rutstore

Jag har inte varit inne på Rutstore så mycket men när jag vann tröjan så kikade jag runt väldigt mycket och de har otroligt mycket fina kläder till väldigt bra priser. Blir till att spara ett par månader, börja träna när bebis är ute och sedan beställa lite tror jag! Annars så kanske det finns någon tomte som kikar in på min blogg och får sig lite tips nu... Man vet ju aldrig.. ;)


Samtliga plagg kommer från Rutstore

Fortfarande dålig..

Jag är fortfarande hur förkyld som helst. Ska lägga mig i soffan och sova en timme eller två nu så får vi se vad det blir med resten av dagen sen. Ska iaf försöka städa toaletterna..

Har tid hos BM idag också. Men ska bara lyssna på hjärtljuden den här gången så att bebis har det bra. Jag har så svårt att ta mig ner från britsen så nu tyckte hon att det får vara nog med kännande om fixering och mätande av SF-måttet. Så blir att lyssna lite och sedan åka tillbaka hem. Det är tur att jag inte har så långt till mottagningen :)

Förlossningsberättelse

Jag håller på att flytta en massa inlägg från den gamla bloggen till den här och insåg att jag inte publicerat min förlossningsberättelse från Viktors födelse.
Den kommer nu istället, 2 år senare. Men bättre sent än aldrig! Vi får se om det är någon som orkar traggla sig igenom hela...

Söndag den 20 december så vaknade jag på morgonen och allt var som vanligt. Dock kände jag att jag hade väldigt kraftiga förvärkar. Vi skulle egentligen åka till Forshaga för att fira Magnus på hans födelsedag men fick skicka sms till Rebecca att jag inte orkade för att jag hade ont. Förvärkarna kom väldigt oregelbundet under hela dagen, en del var så kraftiga att jag fick profylaxandas för att ta mig genom dom.

Runt kl 21 på kvällen blev värkarna mer och mer regelbundna och jag förstod att det var på gång. Det som vi väntat på så länge. Peter och jag satte oss framför tv:n och spelade tv-spel för att få tiden att gå och fokusera på något annat. Det var lättare sagt än gjort! Vi använde oss hela tiden av varktimer.se för att se hur värkarbetet såg ut. Efter någon timme beslöt vi oss för att försöka sova. När vi hade lagt oss insåg jag att det inte skulle bli mycket sömn för min del. Värkarna kom regelbundet men inte tillräckligt tätt för att åka in.

Omkring 3-tiden på morgonen den 21 december orkade jag inte ligga kvar i sängen längre utan gick upp. Jag var inte uppe länge innan jag fick rusa till toaletten och kräkas. Ropade på Peter och talade om att jag tänkte ringa till förlossningen. Det var lika bra att jag gjorde det själv eftersom vi hört att de ändå vill prata med mamman för att höra hur hon låter. Jag berättade för barnmorskan som svarade hur länge jag hade mellan värkarna och att jag hade kräkts. Vi var välkomna in om vi ville men barnmorskan trodde att vi kunde vara hemma en stund till om vi ville. Än så länge så kändes allt väldigt bra och jag tänkte att vi försöker vara hemma en stund till. Ville inte åka in bara för att bli hemskickad. Men det gick bara några värkar innan jag skulle ändra mig! Ringde in igen och talade om att vi skulle börja röra oss inåt. Peter packade det sista som skulle med in, jag ringde mamma och pappa för att tala om att vi skulle åka in. Jag ställde mig i duschen medans Peter packade. Det var helt underbart att arbeta med värkarna i duschen, det varma vattnet var väldigt smärtlindrande.

Jag har ingen aning om vad klockan var när vi åkte hemifrån men vi kom iväg i alla fall. På vägen stannade vi och plockade med Carina. Hon ville gärna vara med inne på sjukhuset. I bilen på väg in så blev jag lite orolig eftersom värkarna avtog. Hemma hade de kommit ganska tätt men på väg till stan hade jag bara två eller tre stycken. Men det blev det ändring på när vi kom fram till förlossningen. Jag fick tre värkar innan vi ens kommit in i byggnaden.

Vi blev inskrivna på förlossningen kl 5.30 av Johanna Olsson. Det första som hände var att Carina fick lämna avdelningen pga. smittorisken för svininfluensan. Vi fick också veta att det för tillfället var dåligt med förlossningssalar så vi fick ligga i ett undersökningsrum. Omkring 6.15 – 6.30 blev jag undersökt och var öppen 3-4 cm. Just då kändes det som ett nederlag. Jag hade ju kämpat med värkar hela natten och så hade det bara gett 3-4 cm. Men vi fick i alla fall ett rum och vi blev presenterade för vår barnmorska, Karin, och vår undersköterska, Marianne. Från det att jag blev undersökt och fram till sista krystvärken tappade jag klockan totalt. Men vi fick ett rum och jag blev erbjuden att duscha. Det var ett erbjudande jag nappade på och vi blev visade till ett duschrum. Jag satt på en stol i duschen både länge och väl, det gav en jätteskön smärtlindring. Nu i efterhand så vet jag inte varför jag valde att gå tillbaka till rummet men det gjorde vi. Där fick jag ligga på sidan i sängen och jag fick taktil massage på ryggen av Marianne och Peter masserade nederdelen av magen under värkarna. Helt plötsligt så känner jag ett kraftigt tryck neråt i magen, som om jag skulle behöva gå på toaletten. Jag säger till Marianne och hon springer iväg för att hämta Karin. Efter en undersökning står det klart att jag är fullt öppen och att jag kan börja krysta. Klockan är då 9.00. Vattnet gick klockan 8.40 men det har jag inget minne av. Jag fick hjälp upp ur sängen eftersom jag ville föda på en förlossningspall. När jag satt på pallen kändes det bra men det var otroligt jobbigt att krysta. Jag hade hört från många att det var skönt när krystvärkarna satte igång för då fick man arbeta med smärtan på ett annat sätt. Jag blev lite rädd istället, tyckte att det var otäckt att min kropp tog över som den gjorde. När krystvärkarna satte igång så började det riktiga jobbet. Det var otroligt jobbigt och många gånger kände jag för att ge upp. Men med hjälp av Peter, Karin och Marianne så orkade jag ändå på något vis. Jag fick byta ställning ofta. Jag pendlade mellan att sitta på förlossningspall och stå upp lutad mot sängen. Till slut sa Karin ifrån och talade om för mig att jag var tvungen att lägga mig i sängen. Jag började med att ligga på sidan och krysta men det hände inte så mycket. Till slut la de mig i gynläge och så fick jag värkstimulerande dropp för att orka krysta det sista. Jag som vanligtvis är jätterädd för nålar och sånt märkte inte ens när de satte droppet. Jag kände fort att värkarna blev kraftigare och intensivare. Helt plötsligt så kände jag att det hände saker och att förlossningen gick framåt. När jag var som mest utvidgad och huvudet var på väg ut så tog värken slut. Det var den mest intensiva smärta jag någon gång känt och paniken kom krypande. Peter såg hur jag började spänna mig och krypa uppåt. Jag kommer inte ihåg vad han sa men på något sätt så fick han mig att slappna av och andas. I nästa värk kom bebisen ut och jag kände en otrolig lättnad och lycka. Jag fick upp en liten krabat på magen som skrek och skrek men var det vackraste jag sett. Peter tittade på mig med tårar rinnande nerför kinderna och sa att vi hade fått en liten kille, en Viktor. Klockan var då 10.18 och jag hade haft krystvärkar i 1 timme och 18 minuter. Men en helt otrolig känsla infann sig i kroppen, en underbar känsla av lycka. Jag hade blivit mamma!

Efter att jag fått upp Viktor på magen så hände det mycket. Jag skakade otroligt mycket i hela kroppen. Antagligen för att jag inte fått behålla någon mat sedan söndagen och att jag var så otroligt trött. Allt som hände efter att Viktor kommit ut är som en dimma. Jag blev sydd, Viktor blev vägd och mätt… Han vägde 3620 gram och 52,5 cm lång. En helt perfekt kille. Jag minns i alla fall att efter att jag blivit sydd fick jag lägga mig på sidan för att amma. Viktor var en hungrig liten kille som tog bröstet direkt. Underbart! Känslan går inte att beskriva.

Efter ett par timmar fick jag gå iväg och duscha. Pappa fick då ta hand om Viktor. Det var otroligt skönt att duscha men när jag stått där ett tag så kom det en sköterska. Peter tyckte att jag hade varit borta länge så han ville kolla att jag var okej. Blev då också tillsagd att jag fick skynda mig lite för att vi skulle iväg på kontroll med lillkillen. Fick lite bråttom och det var lite problematiskt att torka sig och få på sig kläder själv… Men till slut gick det bra och vi gick iväg. Undersökningen minns jag inte mycket av. Jag blev yr och fick sätta mig på en stol för att inte svimma. Men jag vet att Viktor var jätteduktig. Allt var som det skulle och han protesterade inte ett dugg trots att läkaren drog och klämde och kände.

Vi blev utskrivna från förlossningen direkt efter ett test som gjordes på salen. Vi tillbringade dock en natt på patienthotellet innan vi åkte hem med vårt mirakel!


Pannbiff med klyftpotatis

Igår så testade vi på en ny maträtt i vårt hem. Inte ny, men vi har inte gjort det förut. Nämligen pannbiff!
Gorgeous hade hittat ett enkelt recept på Tasteline och det blev till att testa.

Det var ett otroligt enkelt recept och väldigt gott. Viktor gillade det och det var nästan det viktigaste. Blir inte att man lagar mat som inte han tycker om men det här gick ner!

Du hittar receptet här.
Jag följde det till punkt och pricka, nästan.. Jag hade i lite extra kryddor i såsen och tog bort löken när såsen hade puttrat ett tag men annars så gjorde jag precis som det står!

Dunderförkyld (4 dagar kvar)

Kände av det redan igår och inatt kom det som ett brev på posten!
FÖRKYLNINGEN!!!
Vaknade med jätteont i halsen, svidande ögon och tät näsa... Så tråkigt! Och just nu! Vi ska ju ha bebis snart!
Gorgeous har det inte bättre han heller, han vaknade med precis samma sak. Dock verkade min ängel lite piggare idag och det är otroligt skönt!

Nu gör det inget om bebis väntar en dag eller två med att komma så att vi kanske hinner bli lite piggare!!

Jag vann!

Jag vinner i princip aldrig saker. Jo, ibland så kan jag vinna på Triss men då är det bara vinst så att det räcker till en ny lott och på den förlorar jag alltid.....

Men nu har jag vunnit hos Linda! Gissa om jag blev glad!! Det blir den här tröjan som får flytta hem till mig och fint hänga där och vänta på att bebismagen ska bli mindre :)


Modellen är lika lång som mig och har strl XS. Jag valde dock en S eftersom jag misstänker att jag är större på bredden och det är inge fint när det klipar mellan knapparna...

Men tänk att jag vann! Det kunde inte ha kommit som en bättre uppmuntran nu på slutet! Längtar tills jag får börja använda den!!!
Dock hade jag svårt att bestämma mig. Välj en.... En... En... Vilken en ska jag ta...?? Resonerade såhär till slut: Jag skulle inte ha köpt något till mig själv alls just nu så den en som jag väljer är en som jag inte skulle ha haft annars. Hur kan jag då välja fel?!?! :)

11-12-13, 5 dagar kvar

Idag är det 5 dagar kvar till BF och dagen som jag hade hoppats på att bebis skulle komma ut. Vet att det är fler som har gissat på den här dagen också. Verkar dock inte bli något idag. Det är en del timmar kvar på dygnet men har inga känningar alls, mer än de vanliga sammandragningarna såklart! Känns som att magen har "trillat ner" lite men det kan också vara önsketankar...

Det hade varit roligt om det hade blivit idag. Ett fint födelsedatum, 11-12-13. Men men, får bli en annan dag istället :)

Luciafirande

Idag är det lucia och Viktor hade sitt första luciafirande på dagis nu imorse!
ALlt gick hur bra som helst, tills tåget kom ut och ställde sig framför alla föräldrar. Då var det en kille som blev ledsen och ropade på mamma. Han tillbringade tåget stående på min stol, kikandes på sina kompisar. Men det går lika bra det. Misstänkte att det skulle bli något, det är ju jättekonstigt att vara tomtenisse på dagis och att både mamma och pappa ska vara kvar....

Dock ser jag mer fördelar med att ha luciatåg på kvällen. Speciellt vi som har ett ganska litet barn.
Viktor blev jätteförvirrad när jag efter ca en timme skulle gå. Eftersom jag hade varit kvar så länge så trodde han att jag skulle vara där hela dagen och blev jätteledsen. Hade mentalt förbetett mig på att det kunde bli så men det gör ändå lite ont i ett modershjärta även fast jag vet att han har det bättre där än hemma med mig som inget orkar...

Tack för alla kommentarer i inlägget nedan. Fortsätt att fundera och reflektera och dela med er om hur ni tycker och tänker!!

Svag och ferslig?

Idag har det snurrat en del tankar hos mig..
Jag vet inte hur jag ska formulera det här så att det ska komma ut rätt, så att det inte ska missförstås. Jag vill redan nu skriva att jag är inte ute efter sympatier tan jag är ute efter ett bollplank och jag är nyfiken på vad ni tycker.

Jag har ju varit hemma för foglossningar och sammandragningar sedan i augusti. Jag var sjukskriven först, sedan över på graviditetspenning och numera på föräldrapenning för bebis.
Viktor har under den här tiden varit på förskolan, måndag-fredag 9-16. I torsdags så kräktes han på morgonen och jag ringde hem Peter. Inget konstigt med det, anser jag. Hur tycker ni??

Har diskuterat med en person som resonerar som så att det är svagt att be om hjälp. Hon hade svårt att ge uttryck för hur hon kände inför det här utan att använda ordet "fersligt". Hon sa att hon var fostrad att man ska ta hand om sig själv och att det är, som skrivet, svagt att be om hjälp. Att man ska bita ihop och bara köra. Att när hon fick barn så spelade det ingen rol hur mycket foglossningar man hade så fick man inte ha sina tidigare barn på dagis ändå.
Här gick hon dock med på att det var väl kanske bättre för Viktor att få vara på dagis istället för hemma med mig, men det hördes ändå en ton om att "man ska faktiskt klara sig själv"....
Hon var också bekymrad över hur jag skulle kunna klara av att ta hand om två barn när jag inte ens kan ta hand om ett själv...


Efter att vi pratat på telefon kände jag mig otroligt ledsen och ifrågasatt. Det kändes som att hon ifrågasatte min förmåga att vara mamma till mina barn. Jag är övertygad om att jag är den bästa mamman som finns för just mina barn och jag gör allt för dem. Även det barn som ännu inte kommit ut.
Var och en har rätt till sin egna åsikt och hon har all rätt att tycka som hon vill, men som sagt, jag har svårt att inte ta till mig och bli ledsen...

Hur tycker ni? Jag skulle gärna vilja veta. Och åt båda hållen, positivt och negativt. Hur resonerar ni omkring frågor som dessa?


Jag och min älskade son för någon dag sedan

Arn - Riket vid vägens slutI "ARN - Tempelriddaren" möter Arn den stora kärleken i Cecilia, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer.

Nu återvänder Arn hem för att skapa enighet och fred i sitt eget land och äntligen gifta sig med Cecilia. Väl hemma upptäcker han att det fortfarande finns de som vill hålla honom och hans älskade Cecilia ifrån varandra, men tack vare drottning Blankas slughet kan de äntligen gifta sig. De bygger ett hem på Forsvik och får ett barn till. Men Arn vet att kriget hotar, det är bara en tidsfråga innan sverkrarna kommer att försöka återta kronan med hjälp av sina danska fränder. Med sin kännedom om utländsk stridsteknik och strategi bygger Arn en armé på Forsvik.
Speltid: 123 minuterDen här filmen tilltalade mig mer än den första om jag ska vara ärlig. Det var mer "drag" i den här. Den första kändes mer som en transportsträcka till den här filmen.
Men det känns fortfarande som att det är något som saknas men jag har svårt att sätta fingret på vad det är. Men jag är glad över att jag gav mig själv tid att titta på båda två. Det är trots allt filmer som på något sätt är värda att se.

Dundertrött!

Inatt så har jag nog varit i vaket tillstånd mer än i sömn tror jag!
Är så trött så det svider i ögonen... Så himla tråkigt...
Men har ett samtal och lite plocka framför mig innan jag tillåter mig själv att somna i soffan. Men det tar nog inte så lång tid.
Så idag blir det mycket, mycket vila och en lång varm dusch innan jag hämtar Viktor. Har mycket sammandragningar idag redan så blir kanske till att ta en alvedon innan soffan så att jag får vila lite...

v. 39+0Vikt: 73,4 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 117 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 100 cm (Start 76 cm)

Jag växer och växer och växer.....


Såhär såg magen ut 6 dagar innan Viktor kom ut. Vi missade att ta en bild innan vi åkte till förlossningen så det här är den sista vi har på den gångens graviditetsmage.

När kommer bebis?

Idag är jag i v 39+0.
För ett tag sen så frågade jag er när ni tror att bebis kommer. Tänkte sammanställa en lista och fråga samma sak igen. När tror du att min bebis kommer? Och vad är det som kommer ut? Stor eller liten? Flicka eller pojke?
Jag har BF 18 december.

Fröken M: Flicka, 13 december
Maria T: Pojke, 14 december. 3450 gram och 50 cm
Anna-Malin: Flicka
Johanna: Flicka. 3700 gram och 51 cm
Melanie: Pojke, 20 december. 3455 gram och 52 cm
Hanna: Pojke, 16 december. 3860 gram och 50 cm.

Kommer att fylla på listan allteftersom så fortsätt att gissa!! :)

Lördag

Det har varit en intensiv lördag.
Som vanligt så var vi på badhuset på förmiddagen. Viktor älskar att vara där. Han och Peter badar en stund, vi tar lite fika och sedan badar de en stund till.

Sedan var vi hem till mamma och lillasyster på lunch. Viktor sov ute i vagnen, åt lite mellis och sedan åkte vi till Bergvik. Det var fler än vi där kan jag lova men vi fick en bra parkeringsplats och det gick faktiskt väldigt smärtfritt.
Uppdraget på Bergvik idag var vinterskor till Viktor. Vi var in på Bergqvist skor som ligget precis vid Café Rondellen. Vi fick bra hjälp förra året och fick det den här gången också.
Viktor var en pärla inne i butiken. Hon som hjälpte oss fick mäta foten, han provade ett gäng olika skor. Vi bestämde oss för ett par som han fick prova båda och sedan så betalade vi och gick. Det hela var klart på ca 10 minuter. Inte ett gnäll på hela tiden. Mammas duktiga älskling!


Det blev ett par från Viking, modell Play GTX. Pris: 749:- Vi känner oss nöjda

Blev också en sväng på Maxi. Blev Byggare Bob-filmer till Viktor och en julgran till hela familjen.

Nu sitter jag och min älskling i soffan och kikar på Twin Peaks (eller ja, Viktor var ledsen så Peter är upp dit en sväng så jag passar på att blogga). Det är ca 30 minuter kvar på avsnittet vi ser nu och sedan så blir det sängen för min del. Är huuur trött som helst!!!

Är på badhuset med mina grabbar!! Sedan sk...

Är på badhuset med mina grabbar!! Sedan ska vi till mamma och äta lunch. Ska försöka låna datorn hemma hos mamma och blogga lite mer noga. Om jag inte hinner så hörs vi ikväll!


Möte hos BM

Det gick inte riktigt som jag ville hos BM.
Bebis mår bra och det är ingen fara så. Men h*n är fortfarande inte fixerad. Bebis nr 2 behöver inte fixera sig heller men det skulle ha varit en bättre känsla om den hade varit det idag. Vill så gärna att det ska vara klart nu!
Har så otroligt mycket sammandragningar hela dagarna. Och nätterna också för den delen. De gör inte ont men de ömmar numera och det tar på krafterna. Och de blir inte färre av vila heller så det är inte så mycket jag kan göra åt dem heller. Bara att härda ut. Men jag tycker att jag har härdat ut så mycket den här gången. Men men, vad gör man inte för att få ett litet mirakel till i familjen?! Får försöka att tänka lite positivt. Snart så... :)

Känslan i julpyntet

Vad är det som gör att det finns en julkänsla i julpyntet som man ställer fram? Är det färgen som gör det? Ska det vara tomtar? Hjärtan? Vad är det som gör att det är julpynt?

Jag tittade runt i mitt hem för någon dag sedan och insåg att jag inte hade en enda tomte framme. Ändå så tyckte jag att hela huset var fullt av jul. Så jag antar att för mig är det färgerna röd och vit i kombination. Och hjärtan. Det finns mycket hjärtan på våra julgrejer, och stjärnor.
Men nu har jag faktiskt plockat fram några väl valda tomtar som jag har placerat ut i några rum i huset. Ingen jul utan tomte inte.. :)

Hur ser ert julpynt ut? Tomtar? Hjärtan? Stjärnor?

Jag och magen är på mödravården just nu. H...

img_2611 (MMS)

Jag och magen är på mödravården just nu. Håll tummarna för att det är sista gången... Slapp ta blodprov idag iaf!! Alltid något! :D


Hemma en dag till

Hela familjen är hemma en dag till pga. 48-timmarsregeln. Men Viktor var pigg i stort sett hela dagen igår, var lite grinig på kvällen bara. Men annars så hade han bra med matlust så det var bara den där omgången som kom på morgonen. SKÖNT!! Förra vintern hade han magsjuka 5 gånger så jag hoppas att vi slipper det den här vintern... Inte roligt med ett barn som spyr och spyr och spyr. De har ju ingen kontroll på det utan det kommer där det kommer. Det blev mycket tvätt förra vintern. Och sedan så verkar det som att det alltid kommer på natten när man ligger i sängen.
Hade Viktor kräkts en gång så brydde vi oss aldrig om att lägga i nya lakan utan vi bredde ut mängder med handdukar och så var det bara att plocka bort lager efter lager och lägga i badkaret till kommande morgon när tvättmaskinen fick gå varm......

Idag ska jag till BM igen. Hoppas att det är sista gången och att bebis kommer ut innan jag har nästa tid.. Längtar verkligen efter att få träffa krypet som ligger och myser i min mage :)

Skötväska

Jag är riktigt sugen på en ny skötväska nu när bebis ska komma.
Vi har en stor från Emmaljunga men det är ett enda stort fack i den så det slutar med att allt ligger huller om buller och jag eller Peter får leta och leta innan vi finner det vi ska ha.

Är supersugen på den här från Polarn O. Pyret. Och nu har dom 20% på ett helt köp på webbshoppen.....

Sjuk kille!

Idag fick jag en ofrivillig sovmorgon. Det tog låång tid innan vi kom upp ur sängen och det var för att Viktor somnade om hela tiden. Det brukar han inte göra... Började ana lite ugglor i mossen redan där..
När vi till slut kom upp, ca 8.15 så kom han inte många steg från sängen innan han kräktes! Tur att vi hann upp var min första tanke.
Viktor tog det ganska så bra, blev lite bekymrad men det gick fort över. Fick ta hand om honom och golvet och sedan ringa hem pappa.

Viktor har varit glad och pigg hela förmiddagen, dock har han lite kort stubin och inte mycket tålamod. Men han åt en ordentlig frukost vid 9.30 och han har behållt allt efter omgången imorse.
Men vi håller oss hemma idag och imorgon så får vi se hur det utvecklar sig!


Ett nytt begär

Jag har ett nytt begär...

Oj, oj, oj, vad det här är gott!!!!!

Arn - TempelriddarenHistorien om Arn och Cecilia utspelar sig i Sverige och Det Heliga Landet med ett rikt galleri av modiga riddare, mäktiga drottningar och svekfulla kungar. Det är en berättelse om krig och intriger, vänskap och svek, men också en berättelse om stor kärlek.

År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.
Speltid: 133 minuterJag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker...
Den var inte dålig, jag ville se färdigt och jag vill se den andra filmen också. Men den fängslade mig inte så som jag hade hoppats på att den skulle göra. Kanske för att jag stod vid strykbrädan samtidigt. Men ändå, det känns som att det är en väldigt gripande historia men för mig räcker den tyvärr inte ända fram..

Fån måndagen

I måndags så var ju jag och min mamma en sväng till Bergvik. Jag hade inte tänkt att köpa något till mig själv. Det är tillräckligt mycket som ska handlas i december ändå...
Men jag trillade över den här klänningen på HM och kunde inte låta bli. Nedsatt från 149 kr till 99 kr och sedan så fick jag använda en 20%-kupong som jag hade. Klänningen gick på 80 kr, det kände jag att jag kunde unna mig.
Det går att amma i den och jag hoppas på att magen är borta till julafton så jag kan använda den nya klänningen!

Bild från hm.se

Disneykväll blev babyshower!

Det blidde som sagt ingen Disneykväll igår. Däremot så blev det en babyshower!!

Tjejerna dök upp strax efter halv sju. Det var Mli, Vivi och Becky.
Jag fick ett inbjudningskort till min shower och sedan så var det igång. Jag och Mli stod och pratade i köket medans de andra två fixade i vardagsrummet.
Det blev frågesport, provsmakning, mäta mage och massa prat och skratt! Jag hade en underbar kväll och tiden bara flög iväg! Det blev inte så mycket bilder tagna med min kamera men jag lägger upp de jag har och så får ni hålla tillgodo tills jag får mer bilder från Becky och Vivi.Tack tjejer för en otoligt trevlig kväll och överraskning!!
Får bli Disney en annan gång.. ;)

Överraskning!

Det blev ingen Disneykväll med Bambi ikväll inte!
Det blev en babyshower med tre av mina bästa vänner!

Tack underbara ni!!


Disney-kväll

Idag kommer några av mina kära vänner hit och ska kika ltie på film.
Vi träffas ibland och kikar på Disneyfilmer, fast det har en tendens till att gå ganska så länge mellan gångerna. Kanske ska boka upp nästa träff redan ikväll så att det blir av. Lätt att det rinner ut i sanden annars.

Förra gången såg vi Dumbo och om vi ska följa ordningen på Klassikerna så är det dags för Bambi idag. Får se vad tjejerna har lust med!


Viktors rum

I söndags så fixade vi en del på Viktors rum och det är en del som är nyfikna. Både på rummet och vad vi satte upp. Kollade lite och kom underfund med att jag inte lagt upp bilder på hans rum alls. Här kommer både föra och efter-bilder.
Viktors rum var från början ett gästrum med lila väggar.Vi målade väggarna ljusgröna och taket blått för att få en känsla av "ute". I söndags så satte vi upp ugglor som Viktor fått av farmor, stärnor över sängen, julgardiner och stjärnor i fönstret.
v. 38+0 (2011-12-04)Vikt: 73 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 116,5 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 100 cm (Start 76 cm)

Växte som bara den förra veckan tydligen, men vikten stod stilla.
Har inte haft så mycket matlust och inte varit så sugen på mat så det är väl det som lyser igenom skulle jag tro. Jag går ner men bebis går upp.
Har de senaste dagarna upplevt magen som framtung. Det är svårt att förklara men framtung är nog det ordet som passar bäst tror jag.
Har också i princip varje dag några sammandragningar som ömmar nere i magen. Jag hoppas på att det är ett tecken på att det snart är på gång. Jag längtar efter bebis nu!!

Bildbomb från lördag!

I lördags så var vi både på badhuset och så bakade vi pepparkakor på efetrmiddagen!


Viktor spelar gitarr :)


Dagen har tillbringats tillsammans med mam...

Dagen har tillbringats tillsammans med mamma. Hämtade Viktor på dagis och sedan iväg på möte. Blir lugnt resten av kvällen men lovar att uppdatera mer imorgon. Kram på er!!


Bustroll!!

4 minuter tog det Peter att få han att sova... Mammas bustroll!!

Grejat och grejat

Det har varit en förmiddag full av grejande här hemma.
Vi har satt upp gardinstång och gardin i Viktors rum. Vi har bytt örngott på några kuddar i mysen så att de är röda istället för gröna. Vi har också satt upp ugglor på ena väggen och stjärnor i taket ovanför sängen. Jag ska ta bilder på Viktors rum lite senare idag.

Just nu sitter jag nere i köket och är lite arg. Och trött!
Viktor sover alltid efter lunch och idag är ju inget undagtag, han har behov av det fortfarande. Och idag så ville även jag vila. Men han kände väl av att jag var trött och sliten och hade ont så han gjorde inget annat än krångla i 25 minuter. Då fick jag nog och bytte med Peter. Hoppas på att han har mer tur än mig...
Men det är så tråkigt. Hoppas att Viktor somnar och så ska jag gå up och lägga mig också. Är i behov av sömn känner jag...

Kommit fram till

..följande. Jag kommer inte att lägga ut en bild på mitt lilla julpyssel som jag gjorde med en vas, julgranskulor och en ljusslinga. Anledningen är inte att det inte blev bra, jag tycker att det är jättefint. Men jag får inte till någon bra bild på det som ger det rättvisa. Och då vill jag inte visa upp det och få någon att bli avskrämd från att göra samma sak.
Dom som känner mig och vill se hur det ser ut får helt enkelt komma hem till mig och hälsa på under juletider!! :)

Byte av vindfleece

Som jag misstänkte så var det inga problem att byta vindfleecen till en större storlek. Dock så hade vi nog mätt lite slarvigt hemma för när kassörskan visade Gorgeous i butik så skillde det lite. Men det var såpass lite så vi bestämde ändå för att byta till en större storlek. Tanken är ju att den ska räcka våren, sommaren och hösten nästa år.


Blev en gulaktig färg på jackan den här gången, det fanns ingen grön kvar


Hemmapyssel

Idag har jag pysslat hemma. Det kommer att bli en sån fin jul hemma hos oss iår. Jag stormtrivs. Har inte haft den här känslan i kroppen tidigare jular och jag älskar känslan av att vilja pyssla och greja iordning inför jul!!


Såhär ser skänken i vår hall ut nu när den blivit "julpimpad". Längst till vänster står mitt julpyssel med ljussling och julgranskulor. Ni får en bättre bild av den imorgon.

Har lite mer grejer som ska upp på skänken, någon liten tomte och lite sånt. Sedan så ska det upp en girlang runt spegeln och sedan får det vara klart i hallen.

Nu blir det mys med min Peter!!

Full av energi och kärlek

Känns så himla skönt. Idag vaknade jag med kroppen full av energi! Hur skönt som helst.
Och jag är ävn full av kärlek idag. Det är jag alltid men ibland känner man av den mer än andra dagar. Idag är en sån dag. Jag tänker åp mina två underbara grabbar och på livet i magen och blir bara lycklig och får ett leende på läpparna. Det är helt underbart!!!
Fotograf Linda Hult

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar min familj!!!

"Lika mamma"

Min ängel är för go!
Han har upptäckt att jag använder sjalar när vi går ut. Häromdagen så drog han fram en sjal, tittade på mig och sa "Lika mamma". Självklart!! Så nu har Viktor en sjal som han, oftast, vill ha på sig när vi åker ner till dagis och igår hade han den på sig när vi var och handlade. Mammas älskling!!


Igår bjöds det, till Viktors stora förtjusning, på pepparkakor i affären

På gång..

Igår trodde jag verkligen att det var något på gång med magen...
Hade sammandragningar hela dagen och de hade ändrat karaktär tyckte jag. När jag fick en sammandragning så ömmade nederdelen av magen och så var jag supertrött hela dagen och bara vilade och vilade.
Men när kvällen kom så tog jag en alvedon och gick och la mig. Jag hade en del sammandragningar under natten men de var betydligt lugnare och jag har sovit ganska så bra inatt.
Men det blir en del vila idag också, ifall det kanske är något på gång snart.. :)

Polarn O. Pyret

Var en sväng till stan igår som sagt och det var inte bara för att köpa julpyssel.
Polarn hade nämligen ett erbjudande om att köpa en skaljacka och få en vindfleece på köpet! Jag och Peter har en förkärlek för Polarns ytterkläder, speciellt skalkläderna, så detta var ett ebrjudande att utnyttja.
Det blev en röd skaljacka och en grön vindfleece.Vi är verkligen jättenöjda och Viktor väntar redan på våren då han får börja använda den nya jackan! Det är så tacksamt att köpa kläder till honom. Han älskar att ha nya kläder på sig och det märks på honom att han uppskattar det han får.
Köpte både jackan och fleecen i strl 92, en storlek större än det han har nu. Men när jag provade, och jämförde, vindfleecen med den han har nu i strl 86 så är de precis lika stora. Jag ska visa Peter sen så får vi se om han upplever det så också. Han påpekade det när Viktor hade den gröna jackan på sig igår men jag såg det inte riktigt. Men jämförde imorse och det verkar som att Peter har rätt. Men om det är så är jag helt övertygad om att det löser sig på ett smidigt sätt. När jag handlar på Polarn så är jag aldrig nervös över att få med mig fel storlek eller så. De har en policy som gör det enkelt att handla, byta och lämna tillbaka!!

Jobbig natt

Jag har haft en jobbig natt igen. Mycket sammandragningar och svårt att hitta en bra position i sängen. Den stooora magen är i vägen och om bebis inte samarbetar så blir det väldigt besvärligt.
Har också en förkylning som ligger på lur i kroppen. Är lite småsnuvig och har lite känningar i halsen när jag vaknar på morgonen men som försvinner efter någon timme.

Men nu är vi iaf inne i december och det är 17 dagar kvar till BF. Nu är det nedräkning på riktigt!!
Ska pyssla lite inne idag och sedan så ska jag testmontera babyskyddet i bilen så att det verkligen funkar. Ska hyra en bas men har inte fått tummen ur än så det kan vara bra att veta hur man ska göra :)

RSS 2.0