Jag hade tänkt att julpyssla och lägga upp...

img_8412 (MMS)

Jag hade tänkt att julpyssla och lägga upp en bild på Viktors nya jackor... Men jag somnade när jag la Viktor och då gick luften ur mig. Återkommer imorgon!! Kram på er. Nu blir det mycket vatten och lite godis!


Julpyssel

I förra veckan så fick jag en idé.
Jag var inne på Johannas blogg och hon hade en vas med en massa julgranskulor i på bordet hemma hos sig. Tjusigt och enkelt var min tanke! När jag senare under veckan var inne på Ica i Grums så hade de en ljusslinga nere i en cylinderformad vas och jag tänkte för mig själv att det kanske går att kombinera...
Sagt och gjort! Ljusslingan inhandlades igår, vas och julgranskulor har jag köpt idag. Blir lite pysse ikväll när Viktor har lagt sig. Hoppas att det blir så bra som jag vill bara......


v. 37+2 (2011-11-29)Vikt:
73 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 115 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 98 cm (Start 76 cm)

Jag fortsätter att växa, dock inte så fort längre och det är jag tacksam för... I början av den här graviditetet gick det otroligt fort och jag växte 5 cm på fyra dagar. Glad att det inte har fortsatt så.
Men nu känns det i kroppen att jag har börjat samla på mig vätska. Skorna är otroligt trånga och det syns när jag tar av mig strumporna... Fingrarna är också påverkade. Men som sagt, nu är det inte länge kvar så det är bara att hålla ut den sista tiden...

Beräknad Födelse

Jag frågade i ett tidigare inlägg om när ni tror att bebis tittar ut och vad det kommer att bli.
Det är många som har kommit med förslag och det tycker jag är superkul! Fortsätt med det, kommer sätta mig imorgon eller övermorgon och göra ett inlägg med alla förslag :)

Dock glömde jag att skriva när jag har BF. Bebis är beräknad att komma ut den 18 december. Något som kan vara intressant att veta är att jag med Viktor gick 6 dagar över tiden. (Han hade BF 15 december men kom 21 december)

Imorgon kommer det bilder och mått på magen!!

Jag är en stolt mamma!!

Idag är det en otroligt stolt mamma som skriver ett inlägg om sin fantastiske son! (Jag är alltid stolt, så missförstå mig rätt och läs inlägget innan du dömmer!! ;) )

Jag och Peter har idag haft vårt första utvecklingssamtal. Jag har alltid varit den som sitter på andra sidan så det var en speciell känsla att få sitt eget barn "bedömt" av personalen på förskolan.
Vi har, sedan Viktor började prata, haft en känsla av att han är "bra med" när det gäller det verbala. Och det är han, han är väldigt bra med och det var otroligt skönt att höra eftersom han är född så sent på året och behöver alla försprång som han kan få. Han har ett otroligt komihåg och han kan redan färger och han vet vad en färg är för något.
Detta och mycket mer positivt fick vi höra. Det var så himla roligt. Hon hade inget negativt alls att säga och det gör mig så glad!!!

Jag är så stolt över mig son! Har alltid varit och kommer alltid att vara. Jag tycker att han är helt underbar och jag älskar honom av hela mitt hjärta!!! Min son är en helt otrolig individ och jag blir överväldigad av mina starka känslor för honom varje dag!Mamma älskar dig Viktor!!

Tuffa dagar

Det har varit några tuffa dagar nu det senaste..
Jag har ju haft ont av foglossning väldigt länge, men precis som förra gången så har det lugnat sig lite nu på slutet. Underbart! Om jag tar i för mycket och gör hastiga och felaktiga rörelser har jag fortfarande ont men jag kan röra mig lite lättare och gå utan att halta!

Dock så har sammandragningarna gått upp en nivå. Under helgen har jag haft regelbundna sammandragningar ett par timmar varje gång, och så har det varit tre, fyra gånger under helgen. Det har fortsatt även under gårdagen och idag men inte riktigt lika intensivt. Det är otroligt jobbigt! Även om sammandragningarna inte gör jätteont så är dom obehagliga och tar musten ur en. Dom är såpass kraftiga så jag inte orkar röra mig men inte tillräckligt kraftiga så att de gör ont och blir värkar.

Ska bli intressant när bebis väljer att komma ut till verkligeheten.
När tror du att h*n kommer? Och vad kommer vi att få, flicka eller pojke??

Som jag misstänkte :)  Bara det att vi mås...

img_2059 (MMS)

Som jag misstänkte :)  Bara det att vi måste byta blöja nu och han vägrar lämna sitt nya kök....


Färdig!

Ett par timmar och ömmande fingrar senare... Det är priset för Ikeas grejer! Men jag är supernöjd och tror att min ängel kommer att tillbringa eftermiddagen i köket tillsammans med mig! :)Nu: Lunch!!!

Resan tillbaka till den vite massajen - Corinne HofmannFjorton år har gått sedan Corinne Hofmann tvingades fly från Kenya med sin dotter Napirai. Då var situationen ohållbar och rädslan stor för att dottern skulle tvingas till omskärelse. Nu är läget ett helt annat. Mötet mellan familjen, massajen och vännerna i byn är omtumlande och rörande. I Resan tillbaka till den vita massajen återvänder Corinne Hofmann till platser som betytt mycket för henne: färjan där hon en gång träffade Lketinga, lerhyddan där de bodde tillsammans och sjukhuset där hon kämpade mot malaria och där dottern kom till världen. Dessutom besöker hon inspelningen av filmen som bygger på hennes första bok, Den vita massajen. En film som hade premiär i Tyskland i september 2005.

Vi som älskade de första böckerna om massajkvinnan kommer att känna igen oss! Men vi får också en unik insyn i det samhälle som Corinne Hofmann besöker. Hon tar oss med till ett Afrika som har att kämpa för en ny tillvaro, där både modernt liv och traditionell kultur ska rymmas.

Det var ganska så längesen jag läste Den vite massajen men jag minns att den berörde mig väldigt mycket. Jag har dock inte läst Den vite massajens dotter men orkade inte hålla mig borta från den här boken ändå...
När jag läste boken så fick jag en känsla av att jag fick tillgång till någons personliga brev eller dagbok. Boken är skriven på ett otroligt känslomässigt och personligt plan och jag kan ibland tycka att meningsbyggnad och utformningen av texten inte är korrekt. Men det kan å andra sidan ha med översättningen att göra, det behöver inte bero på författaren.
Det var en bok som var lätt att läsa och jag fick verkligen en känsla av Corinnes dubbla känslor av att vara tillbaka i Afrika efter 14 år. Om du har läst någon av de andra böckerna så kan jag rekommendera dig att även läsa den här.
Jag blir till och med sugen på att veta hur det har gått med Napirai sedan Corinne kom hem igen. Hur känner hon? Vill hon åka till Afrika för att träffa sin afrikanska familj eller kvittar det henne?
Återstår att se om det kommer några fler böcker...

Hektisk helg

Eller ja, hektisk har den kanske inte varit men den har varit otroligt social!
Det började i lördags när vi var på kalkonmiddag i Borgvik hos svärfar. Därifrån hem till min mamma.
På söndagen så var det kalas för min ängel, min lillasyster och min kusin. Lillasyster och kusin fyller med några dagars mellanrum och för att jag (som höggravid) skulle slippa ha hem alla 25 släktingar på kalas så firade vi Viktor också.

Viktor var supernöjd hela kalaset! Eftersom han är yngst i gänget så får han otroligt mycket uppmärksamhet av mina kusiner som är mellan 7 och 16 år. Såg honom inte så mycket förutom när vi skulle äta mat och tårta, då satt han med oss. Annars så hade han inte tid!!

Han fick otroligt mycket fina saker i sina paket. Ett kök från Ikea, en massa köksredskap och mat, Totte-bok och en Duplo-Bärgarn. Han har lekt och lekt med alla saker utom köket nu på morgonen. Köket ska jag försöka mig på att skruva ihop nu så det finns uppe när han kommer hem från dagis i eftermiddag.Kök och köksgrejer från Ikea


Bärgarn kommer från Duplo

Nu blir det skruvjobb för mig!!


Årets lussekatt?

img_3991 (MMS)

Årets lussekatt?


Lördagstradition!Mina vildingar i badhuset

Det är en aktiv helg den här helgen. Badhuset på förmiddagen idag och när min ängel vaknar ska vi iväg på kalkonmiddag i Borgvik hos min svärfar.
Efter det ska vi hem till min mamma och sova över där. Imorgon är det kalas på tapeten igen!!

Får se hur mycket jag hinner att blogga men kommer med bilder och uppdateringar så fort jag kan.
Ha en bra helg hörrni!!! :)

Pynt

Har som sagt börjat plocka fram lite julsaker idag. Det är mest gardiner och stjärnor som har fått komma tillbaka till sina rätta hem. Så himla kul att få börja plocka fram.
"Småplocket" ska jag och Peter pyssla med tillsammans imorgon och på söndag. Men det är en aktiv helg så vi får se hur mycket vi hinner. Men vi har inte så mycket pynt än iofs så vi får se...


Matdelen i köket. Ljusen på bordet ska på söndag bytas ut mot en jättefin adventsstake med kubbljus!


Pysslar

Jag har tagit det ganska lugnt idag men småpysslar lite med gardiner och lite sånt.

Det var faktiskt ett ganska så bra möte hos BM idag.
Bebis ligger tydligen lååångt ner, huvudet är något ruckbart men nästan fast sa hon! SKönt att det går åt rätt håll känner jag. Jag är sååå redo för att bebis ska komma. Sängen är visserligen inte bäddad och det är lite smågrejer kvar. Men till skillnad från den sista tiden med Viktor så är jag mer avslappnad nu. Känslan av att allt fixar sig är jättestark.

När vi väntade Viktor så var det ju kris och panik om vi kom på nåt som vi hade glömt. Nu är det mer, ja ja men då köper vi väl det sen då! Och om vi skulle glömma ta med något till förlossningen, vi bor 20 minuter från sjukhuset! Det är ingen katastrof!! Och även om jag och bebis måste vara kvar på sjukhuset så kan ju Peter ta bilen och åka hem och hämta. Det är faktiskt inte värre än så. Det känns bra, lugnande..

Innegrisväder

Idag är det riktigt innegrisväder! Sånt där sitta-i-soffan-med-varm-choklad-väder. Det blåser och är disigt regn...

Blir en lugn dag idag. Vaknade tät i näsan och ont i halsen. Får se om det blir pysslande med julen idag eller om jag bara tar och sitter i soffan, läser och tar det lugnt. Kanske varvar lite. Måste in till Grums iaf, har tid hos barnmorskan. Ska bli intressant att se vad hon säger idag. Om hon nämner nåt om akupunktur igen så blir jag galen! Vill inte höra talas om det!! (Du som sitter som ett frågetecken, läs här) Sedan så måste jag handla lite. Vi har ingenting kvar i våra skåp. Inte heller i kyl och frys. Vet inte när det var så tomt senast....

Nej, nu blir det lite ärenden på forsakringskassan.se och sedan får vi se vart livet och framförallt orken tar vägen!


Idag är en dag som jag ska vara hemma men faktiskt har sminkat mig. Syns dåligt i kameran på datorn, men det är där :) Återigen stort tack till B som hjälpte mig! Dagar som denna blir lite lättare att hantera om man känner sig lite trevligare i ansiktet!

Näe hörrni

Näe hörrni!!
Blir inga bilder och mer bloggande idag. Är supertrött och vill bara sitta i soffan. Återkommer imorgon istället och ska försöka bjuda er på lite juliga bilder då istället!!

Kram på er!

Inte som man tänkt sig..

Ibland blir inte riktigt livet som man har tänkt sig. Idag blev en sådan dag!

Hade tänkt att pyssla och plocka lite hemma för att kunna börja julpynta under helgen. Dock fick jag ca 8.30 ett mess av lillasyster att min mamma var på väg hem till mig för att hjälpa mig med lite gardiner. Det blev till att kasta om lite.
Viktor fick vara hemma till kl 10 för att hinna fika och leka lite med mormor innan det var dags för dagis. Sedan har det grejats här hemma med gardiner, upp och ner, fram och tillbaka. Nu är vi äntligen klara och jag tycker att det blev väldigt bra. Ska nu försöka pyssla lite för att sedan åka och handla lite inför kvällens festmåltid med fläskpannkaka :) Bra med mat som i princip sköter sig själv tycker jag!

Ska frösöka återkomma ikväll med lite bilder på hur det blev med de nya gardinerna. Dock hann jag ju inte riktigt med att ta förebilder eftersom det gick lite fort men det får ni tåla.. ;)

Vill ha!!

Nu när jag ser ett slut på tiden med mage så vågar jag börja kika på kläder som jag kan ha när magen är borta. Dck har jag i bakhuvudet att det ska gå lätt att amma i kläderna också.
Har köpt två amningslinnen från Lindex och om jag har ett sådant under en vanlig tröja så kan jag ha nästan vad som helst men fortfarande kunna amma. Hur bra som helst!!


Samtliga plagg kommer från HM

Det jag saknar mest!

Det jag saknar mest just nu det är att kunna vara mamma till min son fullt ut!

Imorse var han bussugen och ville att vi skulle springa, hoppa och krypa runt. Men jag kan ju inte. Är så trött på att hela tiden behöva säga nej, mamma kan/orkar inte det. För jag vill ju inget hellre!!! Det gör så ont i mig att behöva säga nej varje gång, det sliter hårt på mitt mammahjärta...

Men får försöka se det som så att jag har mycket bus att ta igen när höfterna hänger med igen! Men det sliter på mig just nu, att inte kunna. Jag ser på Viktor hur han verkligen myser när pappa kommer hem för då vet han att nu, nu är det bus på gång. Jag vill att han ska se på mig med samma lysande ögon, att jag också innebär något mer än bara den praktiska biten.
Men som sagt, det gäller att hålla ut. Det är ca 3½ v kvar till BF. Det är ju ingenting. Sedan kan jag kanske räkna med några veckor innan jag är helt hundra i höfter och rygg men sen! Sen får det nästan bli en tripp till leklandet i stan så att jag kan ta igen lite. Någon som hänger på?! :)

Bildbomb från gårdagen!


Min underbare son!


Viktor till vänster och Milo till höger. Milo tuggar på en trumpinne :)


Mamma Becky fixar till Leo lite ;) Hade med smink till B och L tyckte det var spännande...


Sedan var det mammas tur att få en omgång. Jag till höger

Äter lite mellis efter att ha sovit en stund


Mor och son!


Hur vacker kan man bli egentligen?!Grabbarna busar under en spjälsäng som man fäster på sin vanliga säng

Hatten av!

Jag har dragit mig lite för ett visst samtal som jag har varit tvungen att göra. Jag har trott att det skulle bli en massa tjafs och att det är mitt eget fel osv osv...
Men jag kunde inte ha mer fel!!!
Jag har nu ringt mitt telefonbolag 3 för att diskutera mina senaste fakturor... Jag ahr hört mycket om deras kundtjänst och var lite nervös. Jag ahr ibland svårt att stå på mig när jag själv känner mig lite osäker och inte är helt hundra på att jag har rätt eller fel. Men hatten av till killen som just nu sitter med mitt ärende!!!
Proffsigt bemötande, lugn och sansad och otroligt trevlig. Han sitter just nu och räknar på hur mycket som har blivit fel och han jobbar på en lösning. Allt gick hur smidigt som helst!!

Jag är nöjd med min nya operatör så långt iaf!!! :)

Tack 3!!

Funkar!!!

Kaminen funkar igen! Hurra hurra!!
Peter beställde den nya delen igår på förmiddagen och idag anlände den och är nu monterad. Kaminen brinner igen och jag känner hur värmen sprider sig runt i huset igen. Helt underbart!

Jag och min lilla ängel har tillbringat dagen i Forshaga hos min vän Becky och hennes barn Leo och Milo. Har inte tömt kameran än så jag kommer att lägga ut bilder imorgon.

Blir inte så mycket mer bloggat idag heller. Gardinerna som vi beställde har kommit så det blir att tvätta dom ikväll och sedan blir det nog soffan med varm choklad och en bok. Ska nog värma vetekudden och spänna fast den på ryggen också. Och en alvedon och en varm dusch innan för att försöka få bukt med sammandragningarna.
Inatt hade jag regelbundna sammandragningar i princip hela natten, en del kändes mer än andra men inga som gjorde direkt ont.

Vad gör ni en vanlig tisdakväll som denna??

Grälsjuk

Idag har varit en sån där dag när jag har velat att nån ska komma och dra mig i håret eller reta mig så att jag får bli riktigt förbannad!! Kasta grejer, skrika och gråta. Vet inte varför jag har känt så.
Det har slutat med att jag lagt ner allt och bara vilat och sovit bort nästan hela dagen istället. Vaknade på bättre humör men känner av höfterna väldigt pga natten. Jag hoppas på att det blir bättre till imorgon!

Imorgon ska min ängel få vara ledig från dagis och vi ska åka till Becky och barnen i Forshaga. Ska in en sväng på sjukhuset och se om det finns ett babyskydd att hyra. Det börjar ju faktiskt dra ihop sig så det kan vara skönt att veta att man kan åka hem efter förlossningen :)


Babyskyddet vi ska hyra är en Brio Promo. Du hittar information om den här.

Det är otroligt smidigt att få hyra den första stolen från sjukhuset tycker vi. Vi gjorde det även med Viktor och det funkade hur bra som helst. Men måste också till Babyproffsen för att få hyra en bas till stolen. Det är nästan ett måste. Vi försökte utan bas de första två veckorna med Viktor men höll på att bli tokiga!! Bas är ett måste den här gången!!!

Fryslort!!

Jag är en riktig fryslort!!
Igår la tändelementet i vår pelletskamin av. Kaminen är den enda värmekällan som vi har i hela huset och det blir en sån underbar värme av den. Den håller 22-23 grader varmt i hallen, som är "hjärtat" i huset och sedan så sprider det sig. På övervåningen är det lite kyligare men det gör inget eftersom vi i princip bara sover där. Men nu är kaminen som sagt trasig. Det gör att vi får köra med luftvärmepumpen istället. Den ger en mer ihålig värme och inte lika mycket.
Så jag som är en riktig fryslort går runt och fryser.
Men ska gå och lägga mig en stund nu. Viktor sov hos oss inatt och det gjorde att jag låg still väldigt länge på en sida och hade svårt att hitta bra sätt att ligga på. Det i kombination med att jag är inne i en period där jag springer på toa hela tiden gör att jag idag är väldigt trött. Så ska lägga mig under ett par filtar och sova en timme eller två så får vi se vad livet hittar på sen...


Vår kamin, fast vår är svart. Klicka här för att läsa mer om kaminen Mysinge.

Jag och min mage

Jag tänkte på det mycket när jag gick med Viktor. Och jag har tänkt på det en hel del den här gången också. Det här med att man på något kostigt sätt blir "allmän" så fort man har en bebis i magen. Oavsett hur stor magen är så tillåter sig folk att ta på och kommentera högt och tydligt!

Jag har varit mer tydlig och avvisande den här gången mot människor jag inte känner. Har sett till att det inte gått komma åt att ta på magen hur som helst. Men då får man massa, massa kommentarer istället, från människor jag inte känner!! Oj då, det ser tungt ut.. Oj, oj, oj, nu kan det inte vara länge kvar.. Det var allt en stor mage du har, är det två?? Det jag undrar är vad människor jag inte känner har med det att göra?? Det är väl ok om man får kallprata med kassörskan på Ica för att få tiden att gå när jag slår in koden. Men när man i princip blir stoppad av folk så tycker jag att det är oartigt!!!
Och om jag inte blir stoppad så hör man ofta kommentarer bakom ryggen om hur stor man är, hur man vaggar, att det inte kan vara länge kvar... Jag blir så trött på det! Visst att folk får prata om min mage, det är inte det. Men måste det ske så att jag hör det?! Kan jag bara inte få vara gravid och eländig ifred?!

För det är ju så man känner sig ibland, speciellt på slutet. Hade en jobbig period för några veckor sen och då var det hur jobbigt som helst med alla kommentarer. Det är jag som bär på magen, jag vet hur stor den är. Jag behöver ingen som talar om det för mig!
Nu är jag mycket mer glad och jag känner en glädje i hela kroppen och det gör det lättare att tackla alla kommentarer. Men det är inte alla som har det så. Det finns många som går ner i djupa svackor när de är gravida, kanske är det någon som har haft ätstörningar och lyckats ta sig ur och ska bli gravid. Men säkert finns det tankar kvar och kommentarer om att man är tjock från människor man inte känner hjälper inte till.

Vill bara skicka ut en tankeställare och jag hoppas att alla ni som inte frågar innan ni tar på magen tänker till. Och även alla ni som stoppar folk på alla möjliga ställen och kastar ur er kommentarer, TÄNK ER FÖR!!! Ni har ingen aning om vad som händer inom mamman i fråga!! Ingen som helst aning!!!

Är detta något som ni reflekterat över när ni varit gravida??

Viktors 2-årskalas!

Eftersom bebis är beräknad till 18 december och Viktor fyller 2 år 21 december så firade vi honom igår. Tyvärr så fick vi avbokningar från 3 av 4 familjer men Magnus, Leo och Milo dök upp strax efter 15 och vi hade det supertrevligt!!
Viktor var supernöjd över fika, tårta, ballonger och paket!


Blev hallonsylt, lemon curd och vaniljkräm i lagren. Tack Fröken Mela för tipset!!Det blev en hel del bus med ballonger. Tänk att en sån enkel och billig grej kan vara så himla rolig att leka med!
Tänk om man kunde vara där igen. Uppskatta det enkla, att bli fascinerad av de enklaste saker som t.ex. en vattenslang eller vad som helst.

Stort tack till Magnus, Leo och Milo som var här på kalas!! Ni som fick förhinder, vi får träffas och busa med ballonger en annan dag! Köpte ett 50-pack så vi har ett tag! :)

PS: Jag vet att jag ser konstig ut i ansiktet på kortet! Jätteblek i pappan. Underbara B ska lära mig ordentligt hur jag ska bete mig med sminket så kanske vi slipper fler sånna missar... Men till mitt försvar, det såg faktiskt ganska så bra ut live!

v. 36+0 (2011-11-20)

Vikt:
72,2 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 114,5 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 98 cm (Start 76 cm)

Det har inte hänt något med mina mått den här veckan, dock så har jag gått upp lite i vikt. Dels så lägger bebis på sig en del vikt nu och sen så ser och känner jag skillnad i vader och fötter. Jag har börjat samla på mig vatten i kroppen. Skorna börjar bli trånga och det blir väääldiga märken efter strumporna. Så just nu är det väldigt skönt att gå barfota!!!

Fix för kalas

Ikväll inleddes fixet inför Viktors kalas.
Har gjort iordning tårtan, den ska bara dekoreras. Har handlat lite fika och sett till att det finns saft hemma. Ballonger och serpentiner ligger i ett skåp, det ska vi fixa imorgon.
Kalaset har vi på eftermiddagen imorgon så på förmiddagen ska vi iväg till badhuset och så fixar jag och Peter det sista imorgon när Viktor sover. det känns som att vi har allt under kontroll.
Och det var bara två av fyra familjer som kunde så det blir ett lugnt kalas. Skönt för en mamma som mig just nu :)

Nej, bara Peter kommer ner från övervåningen så ska vi göra varm choklad och smörgåsar och titta på gårdagens Criminal minds och mysa lite. Blir dock ganska tidigt i säng. Även om det är roliga saker som stundar imorgon så är det saker som gör en trött, iaf mig.....

Bamse för de yngsta

Ett tips till småbarnsöräldrar! Viktor tycker mycket om Bamse men har inte ork till de riktiga tidningarna. När jag och min mamma var och handlade tillsammans en dag så upptäckte hon Bamse för de yngsta. En tidning som är lite mer "stryktålig", större i formatet och enbart en berättelse i. Viktor älskar den!! Han har numera två nummer och vi funderar på att kanske börja få hem den i brevlådan!


Klicka här för att komma för att komma till Bamse för de yngsta

Rannsaka sig själv

När man är förälder och har ett barn som kommer upp i en ålder där det härmas mycket så får man rannsaka sig själv! Vad gör jag och vad gör jag inte?!
Igår bad jag Viktor att slänga ett papper i papperskorgen. Han gick iväg i köket och in i skåpet där soporna står. Men han plockade ut behållaren, slängde pappret och sedan ställde in tillbaka. Men Viktor, så ska du väl inte göra.... började jag innan jag insåg att det är ju så jag gör!! Jag orkar inte böja mig hela tiden när jag plockar bort efter maten så jag tar fram behållaren och ställer den på bänken och sedan ställer in den tillbaka. Man blir väldigt medveten om vad man gör när man har ett barn som (snart) är två år!!

En annan sak är att Viktor tydligen har börjat plocka upp ord som sägs mellan de äldre barnen på dagis. Det är ju bra om det är positiva ord men det verbala klimatet på förskolan just nuär inte det bästa så jag skulle önska att han slutade med det. Igår byggde Viktor upp ett torn. Det naturliga är att han vill sparka omkull det och det får han ju. Men igår sa han att han skulle döda det. Peter och jag bara stirrade på varandra. Det är antagligen ett ord som han har plockat upp på dagis! Vi försökte så gott vi kunde med att han kunde sparka omkull tornet, välta det osv... Undrar vad som kommer härnäst??

Hur har ni det? Plockar era barn med ord och handling från förskolan?

Tårta

På lördag så ska vi ha "barnkalas" för Viktor. Han fyller ju inte förrän 21 december men med tanke på bebis så känns det lite riskabelt...
Har ni tips på tårtor?? Vi kommer att köpa tårtbottnar men har noll fantasi på vad man ska ha emellan.... Hjälp snälla!!!


De här tårtorna är underbara, hittade dem hos Caroline

Vore kul att köpa en specialbeställd tårta men det finns inte pengar till det just nu tyvärr. Och så ska man kanske fylla jämt eller att det är något speciellt som dop/namngivning, student eller liknande...
Vad tycker ni??

Celine DionUndrar om man nån gång kommer att få se henne live?! Det vore så häftigt, hon har en otrolig röst.
Jag kan rekommendera filmen som den här låten kommer från, Up Cclose and personal, med Robert Redford och Michelle Pfeiffer. En underbar film!!!

Sorg eller glädje?

Har börjat känna lite sorg över att graviditeten snart är över.
Förstår om det är konstigt att förstå eftersom jag den senaste tiden har spytt galla i bloggen över att vara gravid och att jag har ont och det ena med det tredje. Och jag har ont, den här gången har det verkligen inte varit någon dans på rosor. Men jag kan ändå inte låta bli att sörja magen som kommer att försvinna, känslan av att känna sitt eget barn och att kunna skapa ett liv! Det är något oslagbart och nu snart är det över.

Det är väl den här känslan som gör att det blir fler barn i världen, känslan av att ändå inte "vara klar". Det är svårt att förklara och det kan mycket väl vara så att imorgon när jag vaknar så är jag skitless på att vara gravid igen. Det svänger fort det där...

Nu äntligen!

Nu ska jag åka och köpa sås till kycklingen vi ska ha ikväll. Blev också tipsad av en annan bloggerska att Dumle har en ny smak med pepparkakor. Blev lite nyfiken. Kanske något att äta på till Grey's ikväll.
Efter handlingen ska jag åka och hämta min ängel på dagis! Jag har längtat efter honom idag. Längtar varje dag såklart, men det har varit nåt speciellt idag...


Min underbara unge och jag i somras

Gårdagens smink

Igår så kom Becky in till Bergvik för att hjälpa mig hitta smink. Jag har ju redan talat om för er hur ofta jag köper och hur mycket jag kan så det var MYCKET uppskattat att få hjälp!!
Igår koncentrerade vi oss på underlag eftersom jag känner att jag ofta ser trött och lite sjuk ut och nu är jag trött på det. Jag vill se ut som jag känner mig!!
Fick hjälp att hitta concealer, puder/foundation och rouge. Nu gäller det bara att lära sig använda det. Ska testa lite under veckan och så kanske jag får gå proffskurs hos Becky sen... ;)
Efter att vi hittat smink så blev det fika på Rondellen förstås! Blev en lååång fika med mycket prat, precis så som det ska vara. Vi avslutade med en sväng på Obs innan vi drog oss till varsin bil för att åka hem.

Tack Becky för hjälpen!


Sminket kommer från L'oréal coh borsten tror jag är butikens eget märke (Affection)

Glömde dock att köpa ett läppglans till på lördag men kan nog kanske rota lite och seom jag inte har nåt som inte torkat ihop än... Blir nog fler sminkvändor med Becky. Hon kan sina saker!! Kanske tom kan lära mig att lägga någon snygg ögonskugga om jag skulle få för mig att bli riktigt glammig någon dag.. :)

Mental inställning

Igår var jag på stan. Jag åkte väääldigt tidigt så att jag skulle ha god tid på mig, jag vilade mycket på förmiddagen och under stunden som jag gjorde mina ärenden så tog jag många små pauser. Trots detta så har jag ont idag, naturligtvis, hade inte förväntat mig något annat heller.
Men jag märker hur min mentala inställning påverkar hur jag mår rent fysiskt. Hade det varit för några veckor sedan, när jag hade en enorm svacka mentalt så hade jag varit helt knäckt idag. Ledsen över allt som jag inte kunnat göra, både hemma och med Viktor och Peter. Men idag så ser jag möjligheter istället, jag tänker på ett annat sätt. Okej, jag orkar inte göra det idag, men vad orkar jag? Kanske det och sedan läsa en halvtimme? Skulle det vara möjligt? Jag känner efter, utvärderar mig själv och sätter ett annat mål, ett realistiskt som jag klarar av. När jag sedan gjort det så unnar jag mig stunden i soffan med en bok, zappa eller bara vila en stund. Det känns väldigt bra!!!

v. 35+0 (2011-11-13)Vikt: 71,5 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 114,5 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 98 cm (Start 76 cm)

Late night shopping

Idag blir det lite pyssel hemma innan jag ska åka till stan. Ska til Babyproffsen och kolla fårskinn till bebis vagn, till Ikea och köpa lite smågrejer och sen ska jag möta upp Becky på Bergvik.
Hon ska hjälpa mig med smink, jag är ett hopplöst fall! Pudret som jag använder köpte jag nog för kanske, ja, sex år sen kanske. Då får ni lite grepp om hur mycket jag kan och använder. Men jag vill bli bättre och Becky ska hjälpa mig ett steg på väg iaf. Sedan blir det nog lite fika och så också! Mycket trevligt tycker jag! :)

Nu blir det en dusch och sedan vila eftersom jag ska gå en del i eftermiddag. Måste komma ihåg att lägga kryckorna i bilen....

På väg hem!Bild 1: Röd kappa till Viktors rum. Bild 2: Tomtegardiner till lekrummet
Bild 3: Gardiner till sovrum. Bild 4: Påslakanet ska få tjäna som överkast till Viktors säng
www.jotex.se

Cloetta - Kexchoklad

Jag är inte så jätteförtjust i vanlig kexchoklad. Men det finns en variant som jag ÄLSKAR!! Om det har med bebis i magen att göra?? Ingen aning. Men jag gillar den iaf! Det som jag gillar är Kexchoklad Hallon. Underbar!

Banan och blåbär har jag inte smakat så kan inte uttala mig, men rekommenderar hallon!

Fortfarande handlinskraftig..

Jag känner mig fortfarande pigg i sinnet! Är handlingskraftig och vill ha saker gjorda, vill kunna stryka saker på min lista som jag har gjort. En del saker har vi klarat av under helgen men jag vill ha mer gjort!! :)

Till helgen så ska vi ha kalas för min ängel. Han fyller inte förrän 21 december men eftersom bebis har datum att komma ut 18 december så känns det lite riskabelt. Det är lite vänner som kommer hit med sina barn. Vi tog beslutet att enbart bjuda vänner som har barn i Viktors ålder. Annars blir det så mycket folk och någonstans måste vi dra en gräns så vi gjorde så. Under veckan så ska det småpysslas inför helgen och inför jul. Börjar idag med att städa kylen, spiskåpan och hyllan med te. Det känns lagom och inte så tungt.

Men allra först, mäta gardiner så vi kan besälla nya till sovrum, Viktors rum och eventuellt lekrum. Längtar så efter julen!!!
Någon mer än jag som gör det??

Äntligen!

Min mamma ringde för en stund sedan. Hundarna är där dom ska vara! Äntligen!

Förlossningshandboken - Ericsson, Sahlin Ulfsdottir, FjellvangAlla kvinnor är unika och föder med mer eller mindre ansträngning på sitt alldeles egna sätt. Författarna till Förlossningshandboken är barnmorskor. De är övertygade om att kvinnan genom god kunskap om vad som händer i kroppen, och varför det känns som det gör, kan känna en större trygghet och därmed få lättare att hantera förlossningen.
Förlossningshandboken är en vägledning hur man förbereder sig inför och hur man kan jobba genom förlossningen. Den tar upp fakta om hur kroppen fungerar och vad som händer under varje steg av födandet. Den utelämnar inte något, förskönar inte, utan ger svar på allt man kan vilja veta inför förlossningen. Boken ger tips och råd till partnern, tar upp kejsarsnitt, beskriver de komplikationer som kan uppkomma under en förlossning och hur de vanligen hanteras. I boken finns också avsnitt om mental förberedelse, tvillingförlossningar, amning och tiden som nybliven förälder.
Boken innehåller utförliga handfasta avsnitt både för den som vill föda med medicinsk smärtlindring och den som vill använda sig av alternativa smärtlindringsmetoder, som psykoprofylax och massage. Dessutom finns genom hela boken personliga förlossningsberättelser, och i slutet en medicinsk ordlista så att den som vill ska kunna tolka sin förlossningsjournal.
Foton och illustrationer hjälper läsaren att förstå vad som händer under förlossningen.

Den här boken läste jag när jag gick med Viktor och jag har gått igenom den nu också.
Den ger raka och enkla fakta, varken mer eller mindre än det du behöver veta om förlossningen. Den här och Att föda tycker jag kompletterar varandra perfekt och jag känner mig återigen påläst och laddad för min kommande förlossning!!

Inga hundar...

Nu är det mörkt igen och inga hundar.... :(

127 timmarDen sanna berättelsen om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva.
Speltid: 94 minuter
Vi kikade på den här filmen igår, den var lagom lång då både jag och Gorgeous var ganska så slitna...
Den var faktiskt riktigt bra och en film som jag kan rekommendera. Den får en verkligen att tänka efter och man lider med honom när han sitter fast.
James Franco gör en otroligt bra rolltolkning och visar verkligen att han är mer än bara en hunk!

Orolig

Jag är orolig...
Min mamma har två stycken jämthundar och när hon är i Norge så är hundarna hemma hos min mormor. Kruxet är det att i förrgår så smet hundarna ifrån mormor. Och det gör dom ibland när den yngsta hunden inte sittet fast. Bara det att den här gången så har hon en kätting efter sig... Anledningen till att dom fortfarande inte kommit hem är antagligen att den yngsta hunden, Tessa, sitter fast någonstans. Och att Stella inte vill lämna henne. De brukar alltid komma hem när det blir mörkt annars. Och nu är det såpass kallt så det känns väldigt olustigt.
Mamma är som sagt i Norge och jobbar, Frida och mina kusiner var ute och letade igår men hittade dem inte och polisen har inte hört något heller.

Håll tummarna med mig att dom kommer hem idag!! Att inte veta vad som hänt är hur jobbigt som helst. Stella hade vi även när jag bodde hemma så tycker att det är är otroligt jobbigt.....

Gudmor Elena!

Idag har Viktors gudmor Elena varit här och hälsat på. Iza var med också såklart!!
Gorgeous var iväg och spelade innebandy så hon kom hit för att hjälpa till en stund. Hon kom strax före lunch och efter det så var det bara Elena som gällde för Viktor! Och det är bra. Det är nämligen Elena och Nisse som är backup ifall min mamma är i Norge när vi måste åka till förlossningen. Elena var med Viktor upp i mysen för att sova efter lunch och det var henne han ropade på när han vaknade. Känns skönt!! :) Tack för idag kära kusin!!!


Viktor med sina gudföräldrar förra sommaren. Missade kamrean idag...

Fyndat

Igår var jag iväg och hämtade ett skötbord som jag fyndade på Blocket. Det där Blocket är en mycket bra plats där man kan hitta mycket nyttigt, och onyttigt...
Skötbordet ska vi ha på hallen på övervåningen så Viktor ska få mer plats i badkaret. Skötbordet vi har på badkaret just nu ska hem till min mamma eftersom vi är där ganska ofta.


Skötbordet kommer egentligen från Babyproffsen, BabyCare golvskötbord

Ordinarie pris för skötbordet tror jag är ca 1500 kr. Vi betalade 200 kr för det jag hämtade igår. Ett mycket bra pris. Har tvättat lådorna och skurat liggdelen idag. Barna kommer ju inte ligga direkt på men det är gjort iaf. Vi är mycket nöjda!!
Så nu har vi börjat möblera om på hallen uppe. Hyllan som stod där finns numera på vår garderob. Skötbordet ska nog stå i det vänstra hörnet, en fåtölj bredvid och sedan skrivbordet. Känns bra!! :)

Delar ur Sveriges Nationalatlas


Kulturlandskap och bebyggelse
Sveriges kartor
Sveriges geografi

130 kr/st eller alla tre för 300 kr.
Böckerna är i väldigt fint skick och inte mycket bläddrade i.

Barnmorskan

Igår var jag hos barnmorskan, fyndade ett skötbord till övervåningen och pysslade lite hemma så det blev inget bloggande. När kvällen kom så säckade både jag och Gorgeous ihop i soffan och bara myste en stund innan det var dags för sängen.

Blev så irriterad hos barnmorskan igår! Allt såg bra ut. Bebis ligger med huvudet neråt och har börjat sjunka. Inte fixerad och ska sjunka en bit till men det känns ändå bra att det händer nåt och att jag känner rätt i kroppen. Måtten såg bra ut, ligger på kurvan och hjärtat på bebis lät bra.
Sedan sitter vi och pratar lite allmänt om förlossningen och hur jag mår i ryggen. Hon frågar om vi pratat om akupunktur, hon hade för sig att vi gjort det men att jag tackat nej. Bekräftade att så var det pga att jag ha fruktansvärt svårt för nålar och måste profylaxandas när jag är och tar blodprov... Trots det, och trots att jag vid MÅNGA tillfällen tackat nej så fortsätter hon att gå på om att jag borde prova. Hon plockar tom fram nålar för att visa och fortsätter gå på om att nålarna är ju så små och dom sitter ju inte så djupt.
Detta gjorde mig jättesur och jag sa till på skarpen att jag verkligen inte vill ha med nålar och sprutor att göra om det inte är absolut nödvändigt!! Det var en bestämd flicka fick jag till svar.
Jag var INTE på bra humör när jag lämnade mottagningen igår! Hoppas att jag blir visad mer respekt om mina önskningar med smärtlindring och nålar när jag kommer in på förlossningen. Jag vill inte ens bli frågad om smärtlindring. Vill jag ha så säger jag till! Jag har läst på och vet vilka alternativ som finns och jag vet vad som är bäst för mig!

Faller på plats

Det känns som att det är mycket just nu som faller på plats.... Och jag mår fortfarande bra (psykiskt), känner att jag strålar och har hur mycket energi som helst. Kroppen hinner inte med men jag gör det som kroppen orkar.

Tråkigt det är att jag inte orkar njuta till fullo bar. Tanken kommer krypande, när vänder det???

Ljusstakar

Hittade dom här två på Åhléns. Någon av dom skulle vara så snygg i lekrummet nere.


Bilder

Bjuder på lite "misslyckade" bilder. Älskar dom för att dom speglar oss!!


Fotograf Linda Hult

Positiv energi

De senaste dagarna så har jag blivit emr och mer fylld av någon form av positiv energi och handlingskraft.
Förra veckan var bara pyton och jag kunde inte vara längre ner, både fysiskt och psykiskt. Men nu känner jag att det vänder och jag är åt andra håller istället, iaf psykiskt.
Jag har strukturerat upp livet och gjort ett antal listor så att jag slipper ha allt i huvudet, jag har börjar förbereda och småpyssla med bebis alla grejer, plockat i kläder börjat förbereda sängen osv... Jag boar helt enkelt!

Jag kommer också på en massa extra grejer som inte är nödvändigt att göra men som vore lite kul och förnyande. Som att måla skänken och spegeln i hallen och byta knoppar i skänken. Helt totalt onödigt med tanke på hur jag mår i kroppen och allt annat runtomkring, men jag skulle tycka att det var mysigt... Tur att jag har någon som tar ner mig på jorden och påpekar för mig att jag får inte göra för mycket och att jag måste ta vara på stunderna när jag är hemma själv och vila mycket. SKa försöka göra något med den positiva energin idag iaf, plocka lite hemma och kanske se om jag orkar stryka lite.
Men som sagt, livet känns mycket bättre igen och det är skönt!!


Mamma, pappa och storebror längtar efter dig!

Bebis-väska!

Idag slog det mig! Det kom som en blixt från klar himmel! Det är ca 5,5 veckor kvar till vårat datum! Tills bebisen kommer! Så under dagen idag har jag börjat packa väskan, den är faktiskt nästan redan klar. Det var mycket lättare att göra det när man gör det för andra gången. Gorgeous ska lägga ner lite kläder och så ska vi köpa en ny omgång med pojk-bebis-kläder om det blir en liten kille till. Annars så tror jag att jag har ganska bra koll på saker och ting. Ska plocka fram BM-journalen och lite sånt imorgon så att väskan verkligen är klar.

Jag har också idag flyttat upp sovnivån i spjälsängen från den nedersta och plockat ur spjälskydd för att tvätta. Till helgen så ska vi nog bädda iordning sängen. Jag vill att både Viktor och Peter ska vara med och göra det. Känns viktigt av någon anledning som jag själv inte har någon aning om.

Annars så har jag haft en lugn dag. som sagt, gjort en hel del listor för att underlätta min vardag.
Skulle egentligen till Ikea imorgon för att köpa tre grejer och sedan luncha med Mli. Men hon är sjuk så vi får ta det en annan dag. Har dock svårt att bestämma mig för om jag ska åka in en sväng ändå eller om jag ska vänta och ta det till veckan. Det är lite mer saker som vi kanske ska köpa och det är lika bra att ta allt på samma gång... Får se hur det känns imorgon. Får se hur min dag är också. Kanske har en hemsk dag så att det är skönt att bara få vara hemma. Allt löser sig!

Lista..

Har börjat på en lista för att kunna släppa en del saker och för att kunna prioritera.
När jag har allt i huvudet känns det som att det blir så mycket och övermäktigt, jag blir stressad. När jag får ner det på papper så blir det överskådligt och jag lugnar ner mig betydligt. Nu när jag har punktat upp lite så ser jag att det inte är så mycket som ska grejas med ändå, och det som ska göras är enkla och snabba grejer. Känns väldigt skönt!

Någon mer som är sån?

Klänningar

Jag tror att det ligger en liten tjej i min mage som bara väntar på att få komma ut... Den känslan gör att det är svårt att det är svårt att låta bli att titta på flick-kläder, speciellt när det finns så mycket fint. Här är några favoriter:Samtliga klänningar kommer från NameIt

Det jag gillar med alla de här klänningarna är att det inte är en massa knappar i ryggen på dem! När jag har tittat på klänningar i butik i stan så är det tyvärr så på de flesta. En liten nyfödd bebis ligger ju ner hela tiden och då är det ju inte så skönt att ha en massa knappar att ligga på.

Kanske ska ta och köpa någon klänning och strumpbyxor och läga undan ifall det blir en liten tjej?! Så att det finns något fint att ha på på julafton (om det blir innan)... Hm.....

Arbete med mig själv

Jag har inlett ett hårt arbete med mig själv!
Jag har under en period, en ganska lång sådan, arbetat upp ett pedantiskt beteende. Jag har inte alltid varit sån och nu känner jag att det har nått höjder som inte är hälsosamt.
Jag kan inte sitta ner i soffan på kvällen och slappna av ordentligt om jag vet att det är något som behövs pysslas med eller om det inte ser "perfekt" ut hemma. Jag har haft fram dammsugaren ungefär en gång om dagen trots att det i princip bara är jag hemma på dagarna och det är inte bra! Jag måste kunna slappna av och släppa sådant som inte är viktigt. Speciellt nu när jag har ont och inte orkar rent fysiskt och behöver massor med vila för att ladda inför den stundande förlossningen. Det är faktiskt inte länge kvar!

Jag har nu de senaste dagarna försökt att bara dammsuga varannan dag. Det är mycket också egentligen, jag vet det, men det är ett steg på väg. Jag måste jobba med det här problemet i babysteg, den som gapar över för mycket mister ofta hela stycket... Jag måste försöka hitta någon form av balans där jag har det som jag vill ha det men att det inte går ut över mig själv fysiskt och psykiskt som det gör nu.

Peter då kanske ni tänker! Och tro mig, han hjälper till och vill hjälpa mer men jag släpper inte.. Det är så himla svårt att förklara... Men jag har påbörjat ett svårt arbete med mig själv iaf. Får se om det hjälper....

Forshaga

När jag lämnat min ängel på dagis idag så bar det iväg till Forshaga och min mycket goda vän Becky! Blev lite senare ankomst än vad jag hade tänkt men tror inte att det gjorde nåt.. ;)
När jag kom fram så var det fika och en stund senare bjöds det även på lunch. Att bli bortskämd kallar jag det!!! Vi varvade ätandet med mycket prat. Blev mycket gravid- och förlossningsprat. Det har en viss tendens till att bli så men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag är jättegravid och det inte var längesen Becky fick sin tvåa.

Det är väldigt skönt att komma hem till en vän som är "samma", +/- några månader. Becky har sina rvå lite tätare än vad jag har och sedan så ligger hon som sagt lite före tidsmässigt. Men vi tänker och reflekterar över lite samma saker så det har varit en givande stund. Nästa vecka tar vi "late-night-shopping" på Bergvik är det tänkt. Min underbara vän ska hjälpa ett blekt spöke att hitta lite smink. Eftersom jag inte kan något om någonting när det gäller smink så är jag tackasam för all hjälp jag kan få. Och så kan jag tänka mig att det kanske blir en liten fika också?!?! :)


Min underbara vän Becky och jag med våra två "förstfödda" i Danmark förra sommaren. (Hade ingen nyare bild på den här datorn)


Ny soffa

Jag är hela tiden sugen på nya grejer hem. Inte bara sånt som vi "måste" ha som nya madrasser och en sängram, utan också sånt som bara är kul att byta ut.
Just nu är jag jättesugen på en ny soffa till vardagsrummet. Den här modellen finns på Mio och är så himla snygg. Vill dock ha den vänd åt andra hållet och i ett svart tyg. Men, när ska man "hitta" 30.000 att lägga på en soffa som inte är nödvändig när det finns så många måsten??


Nya kläder

Min älskade ängel har återigen fått en omgång med nya kläder. Även denna gång från mormor.


Samtliga kläder kommer från NameIt

Igår köpte vi även en overall till Viktor eftersom vi hade fått 20% på ett helt köp hos Stadium. Blev till slut en Everest eftersom Didrikson inte fanns i storlek. Tror dock att det blir bra, det känns bra...

Hittade ingen bild på overallen i den blåa färgen som vi köpte så svart får duga. Kan verkligen rekommendera vantarna! Dels är det enkelt att få på eftersom det är dragkedja, men det följer också med en snodd som man kan dra genom jacka/overall så att vantarna inte blir borta om de åker av ute! (bilder från Stadium)

Det blir verkligen enkelt och billigt för oss om vår bebis är en pojke. Då har vi ALLT eftersom de är födda i samma månad. Dock måste de växa ungefär lika fort också. Man kan ju hoppas... Annars så får vi å andra sidan en väldigt blå flicka och det är minst lika bra det! :)

Familjelycka!


Fotograf Linda Hult


Piggare

Min lilla ängel var piggare idag och betydligt bättre på rösten. Har varit iväg med honom till förskolan och mellanlandar här lite innan jag ska till stan med bilen för hjulinställning.

Hoppas att han orkar med dagen, min lille kille. Han har sovit som en stock inatt och var på bra humör när han vaknade så jag tror inte att det ska vara några problem. Det är väl hönsmamme-känslorna som är igång skulle jag tro.... Det är lite svårt att styra de där känslorna. Speciellt när jag är hemma. Jag vet att jag fixar inte att ha honom själv en hel dag men får ändå dåligt samvete... Men som sagt, det är underbar personal och jag vet ju att om de anser att han inte orkar så ringer dom. Och han har det definitivt mycket roligare där än vad han har hemma tillsammans med mig som inte orkar med nåt. Måste tänka så!!!


Jag och min ängel för några dagar sedan när vi lagade mat

Gårdagen

Igår var jag in till stan på kvällen för att fira en nära vän, nämligen Becky som fyller år imorgon.
Jag plockade upp Vivi ca 18.45 och så åkte vi till Herrhagen där Beckys syster har en lägenhet. Det bjöds på fika och de som ville förfestade lite för att sedan dra ut på stan.
Det var väldigt lugnt och fridfullt, trevligt med en del prat och så. Så som det ska vara :) Blev inte så mycket kort tagna, bjuder kanske på något imorgon när jag fått över dom i datorn.

Min lilla ängel är fortfarande inte riktigt 100. Han har sovit som en tok det här dygnet. Det brukar han å andra sidan alltid göra när han sover hos mormor. Han somnade vid åtta-tiden igår och sov till halv nio (!!!) imorse. Sedan sov han nästan två timmar på eftermiddagen och trots all sovning så somnade han vid åtta-tiden ikväll. Han är så sliten! Får se om det blir något dagis imorgon, finns risk för att pappa får vara hemma med VAB. Håll tummarna för att det blir en bra natt och att han vaknar och är piggare imorgon!

Water for elephantsPå en cirkus någonstans i 30-talets USA utspelar sig denna spektakulära kärlekshistoria om Jacob (Robert Pattinson) som när hans föräldrar dör i en olycka finner ett nytt liv och en ny familj i de många färgstarka personerna i det kringresande sällskapet. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon). Men hon är inte fri att kunna älska honom tillbaka och för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.
Speltid: 120 minuterJag och Gorgeous såg den här filmen förra helgen. Men jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Jag tror att jag hade för stora förhoppningar om en storslagen film så när jag väl såg den så blev jag lite besviken.
Tycker att det är en bra kärlekshistoria men det känns som att filmen inte riktigt får någon fart. Redan i början av filmen så hade jag en åsikt som sedan hängde med i hela filmen och jag tyckte att det var lite konstigt och att "så gör man ju inte...". Jag tror att det kanske förstörde lite, ingen aning. Men nu har jag sett den iaf och jag tycker att det är en helt ok film.

Dagen idag

Idag har det varit lite jobbigt för min lillkille. Han har nog lite känningar i halsen då han inte alls är sugen på mat och han har blivit lite hes.
Är tänkt att han ska vara hos mormor och moster ikväll och så ska jag åka dit efter kalas i stan sedan och sova över. Men om han blir sämre så får jag nog vara hemma och ta hand om min lilla goding.
Gorgeous är ute och firar en av sina vänner idag, han har fyllt 30 nämligen.

Blir nog inte mer bloggat idag men ha en bra kväll hörrni så hörs vi imorrn iaf! :)

v. 33+6 (2011-11-05)

Jag fortsätter att växa...Vikt: 70,7 kg (Start: 56,8 kg, Sista vägningen med V: 71 kg)
Mage: 114 cm (Start: 91,5 cm, Sista mätningen med V: 113 cm)
Midja: 98 cm (Start 76 cm)

Lycka!


En av mina favvisbilder från fotograferingen (fotograf Linda Hult)


Besök

Idag har jag pysslat lite hemma på förmiddagen. Det har varit bättre med sammandragningar idag faktiskt, konstigt nog. Jag förstår inte, hittar inget mönster på hur dom kommer och går. Ja, ja, det är väl som det är antar jag...

På eftermiddagen så var jag hem till Vivi. Hon och hennes familj har ju en ny lya så nu när de har kommit iordning så ville jag komma på ett besök! Blev mellis och fika när jag kom. Perfekt! Hade en otroligt trevlig stund tillsammans och så mycket prat. En perfekt kompisstund! Hade kameran med mig men den glömde jag ju naturligtvis i väskan. Ska på en sammanstrålning med vänner imorgon och ska försöka ta lite mer bilder då. Man kan ju hoppas på det iaf....

Måste försöka komma ut lite mer under dagarna. Om än bara i någon timme. Jag kan ju lika gärna sitta och ta det lugnt i någon annans soffa som i min egen. Men det är svårt att ta steget och ta sig ut. Det är bekvämt att vara hemma och bara vara. Men när jag väl kommer mig iväg och träffar vänner så märker jag hur mycket jag älskar och saknar mina nära vänner. Måste försöka ta mig själv i kragen lite mer. Och eftersom jag åker till nära vänner, eller bjuder hem för den delen, så måste jag ju inte vara klädd i det tajtaste jag har. Jag är ju för guds skull jättegravid och mina vänner dömmer mig inte om jag kommer klädd i ett par mjukisbrallor. Huvudsaken är väl att jag är duschad och fräsch för övrigt. Eller?!?!

Min älsklingskille!

Har nästan nyss kommit hem efter att ha lämnat min ängel på dagis.
Idag är en sån där dag när det bara är vikarier på plats i ett par timmar. Som tur var så var det iaf en vikarie som han kände igen. Min goding är väldigt känslig när det gäller nya människor på förskolan annars... Allt gick jättebra men när jag var på väg ut genom grind nr 2 så hör jag en liten kille som står och rycker i den första grinden och ropar på mamma och blir ledsen. Det är så himla svårt att vara stark och positiv när det kommer till sånt. Jag vet ju att han kommer att ha det bra under dagen men det känns så jobbigt att lämna honom... Men samtidigt så vet jag att jag fixar inte att ha honom hemma själv en hel dag. Vikarien som han kände igen sedan innan såg dock vad som hände och kom och hämtade honom. Han accepterade faktiskt det ock gick med henne och grät iaf inte längre. Kändes lite lättare, men inte mycket... Tänk att man är så blödig när det gäller ens barn! Man skulle göra precis vad som helst för dem utan att tänka två gånger, helt utan tvekan!!!


Längtar ibland tillbaka till tiden när vi bara kunde vara hemma hela tiden...

Kvällens mys

Idag när jag var på Ica och handlade så upptäckte jag två mycket trevliga saker.
Det första var att det nu finns pepparkaksdeg! Jag är inte jättemycket för pepparkakor men degen är jag svag för.
Det andra var att glöggen nu har kommit fram ur gömmorna! Äntligen!!! Detta är vad kvällens mys kommer att bestå av när jag och Gorgeous snart ska titta på Criminal minds.


Gah!!

Hatar att bli bollad mellan en massa olika röster på telefon. Den ena säger ring, dit, den säger ring dit och den säger ring till den första!!! Gah!!!

Kalla fakta

Igår drog Kalla fakta igång på tv4 och det första avsnittet handlade om olyckor på våra svenska förskolor. Eftersom jag vanligtvis arbetar inom barnomsorgen så var det här ett svanitt jag ville se så vi spelade in det och jag har nu tittat på det. Det är skrämmande siffror som kommer fram och så otroligt mycket som kan hända när ens barn är på förskolan.
Det jag saknar är dock siffror på hur många barn som faktiskt går i förskolan i Sverige så att man kan sätta det i förhållande till hur många barn som blir skadade.
Jag håller med om att det är mycket som kan göras för säkerheten i svenska förskolor, men jag tycker också att högre uppsatta personer. Personer som håller i ekonomi osv ska ta sitt ansvar när de ger personalen i förskolan större och större barngrupper men allt mindre personal.

Har mycket dubbla känslor inför avsnittet. Jag känner ett behov av att försvara mig och mina kollegor inom barnomsorgen, samtidigt som jag tycker att det finns mycket brister. Sedan är det den stora delen i mig som är mamma som skriker "Vad är det som händer i våra förskolor?!" Som sagt, avsnittet väcket mycket känslor...

Dela gärna med dig av dina känslor!
Se avsnittet nedan!


Sammandragningar

Har så otroligt mycket sammandragningar. Har sagt det förut och jag säger det igen. Måste få älta det lite eftersom det påverkar mig så otroligt. Igår låg jag som sagt på soffan i princip hela dagen och direkt när jag rörde mig så drog hela magen ihop sig som i protest... Flera gånger rörde jag mig inte ens utan den jobbade ändå. Det är så tråkigt för det hindrar mig på ett annat sätt än vad ryggen gör. När det gäller ryggen så vet jag hur jag ska röra mig och hur jag ska undvika att få alltför ont. När det gäller sammandragningarna finns det inget jag kan göra och det gör mig otroligt frustrerad!!!

Nu har jag iaf lämnat min underbara lilla ängel på förskolan. Ska försöka plocka lite här hemma. Får se hur det går eller om jag hamnar på soffan idag igen....

Julgardiner

Förra året började vi på allvar att köpa julgrejer till vårt hem. Eller ja, gardiner och lite mer textilier. Skulle vilja fortsätta med det iår till dom rummen som vi inte fixade med förra året. Men vi får se hur ekonomin räcker till. Det är mycket som ska fixas med när det ska komma en nr 2....


Båda dessa kommer från www.jotex.se


Dessa båda kommer från www.ellos.se

Vi ska köpa ljusstakar eller stjärnor till Viktors rum, det lutar nog åt stjärnor som vi hänger upp. Misstänker att ljusstakar i fönstret är lite för frestande för en kille på 2 år....
Jag skulle gärna vilja ha nya överkast till både Viktors säng och till min och Gorgeous säng. Det finns enkla röda på Ikea som jag är lite sugen på. Blir inte så dyrt heller. En enkel sak som gör mycket för ett rum. Får nog göra en lista på både julgrejer och andra bebisgrejer osm vi behöver köpa på oss...

Slö!

Idag har jag inte gjort ett dugg!
Jag har grejat med att flytta över inlägg från www.emmsaklemmsa.se till den här bloggen. Det är mycket som ska flyttas men jag vill ha kvar inläggen så det är bara att hålla god min och pyssla på.
Annars så har jag sovit i lite drygt två timmar och kollat en hel del på tv. Nu så ska jag ta en låång varm dusch och se om mina sammandragningar lugnar sig lite. jag håller på att bli galen!!!
När jag vilar har jag sammandragningar, när jag vaknar på natten likaså, när jag äter.... Det känns som att det är hela, hela tiden. Jag håller som sagt på att bli galen.

Nej, nu blir det en dusch iaf. Håll tummarna för att det lugnar sig lite...

Vila

Jag är just nu inne i en period där jag är i ett stort behov av VILA!!! Känner mig trött och sliten nästan hela tiden och strävar alltid efter att få vila. Jag behöver inte sova, men bara ligga ner och stirra rakt fram. Jag beöver inte se på tv, läsa eller ha nåt i händerna. Bara känslan av att få ligga ner och bara vara är helt underbar! Sedan är jag ju som jag är så när jag ligger där och vilar så får jag dåligt samvete över allt som jag inte gör. Om det finns lite disk, tvätt som behöver strykas eller något sådant. Måste, måste lära mig att släppa sånt! Och när bebis kommer så kommer det inte att finnas så mycket tid till annat än bebis, Viktor och Gorgeous. Då gäller det att inte vara pedant ut i fingertopparna. Oj oj oj, jag har en stor utmaning framför mig, och då som sagt är det inte förlossningen jag tänker på utan allt annat! Jag är ju inte klok!!!

I didn't know I was pregnant

Sitter och tittar på I didn't know I was pregnant på TLC. För mig är det väldigt konstigt. Att man inte märker. Jag kan inte få mitt huvud runt det överhuvudtaget.
Såg nyss inslaget om en kvinna som fick en dotter på 80-talet. När man ser bilder på henne i 9:e månaden så syns det inte, inte alls. Hon hade fått en blödning varje månad som hon tog för mens. Då skulle inte jag heller tro att jag var gravid men ändå. Det är ju så himla mycket mer som händer än att man får mage och att mensen upphör.

Det är första gången jag ser programmet och jag har tjejer i min närhet som inte upptäckt att de varit gravida heller. Men som sagt, för mig har det inneburit så otroligt mycket förändring så jag har så svårt att förstå hur man kan missa. Men, alla är olika.

Tack Linda!!

Tack Linda för min otroligt fina design!!!

RSS 2.0