Så liten...


Bild tagen av Andreas Lind

Vacker!


Bild tagen av Andreas Lind

Ny favvis

Viktor har fått en ny favvis!! Han är stor, grön och träsktroll!!


Tidig morgon ger en trött mamma

Idag ville Oskar amma kl 5.15 istället för 6.15 som vanligt.
När jag sitter nere i soffan så hör jag Viktor ropa, Peter gick och hämtade honom men det var omöjligt att få honom att somna om.
Det vi har idag är alltså en mamma som var uppe en timme inatt och ammade och sedan fick gå upp kl 5.15. Viktor är också trött eftersom han varit vaken sedan ca 5.35. Han sitter nu framför en film medans jag fixar frukost. Får se hur den här dagen blir... Hoppas det känns bättre med lite frulle i magen!!

Bilder på mina fina!

När vi var på kalas i Forshaga så tog Andy en del kort på mina två fina killar. Idag fick jag med mig dom hem efter att ha varit hemma hos honom och goa vännen Vivi en sväng!
Tack snälla Andy!!

Har insett att jag verkligen superduper-gärna vill ha en systemkamera. Dock har jag noll kunskap om kameror och ingen aning om vad jag ska titta efter. Därför ber jag nu er om hjälp!! Ni är så många som tar så himla fina och bra bilder och skulle verkligen behöva er hjälp nu.

Jag vill ha en nybörjarkamera som inte kostar multum, har inte alla pengar i världen (tyvärr)...
Vad ska jag titta efter för funktioner? Vilket märke, är det fortfarande Canon eller Nikon som gäller? Vad betyder siffror på olika objektiv?
Ja, alla tips som ni kan komma med!! Tar tacksamt emot allt!!

Kommit tillbaka

Sista tiden under graviditeten och även i början när Oskar kom så "dög" inte jag för Viktor så fort pappa kom hem. Det var bara pappa som skulle hjälpa, greja, lägga osv...
Det tog ganska så hårt på mig även om jag visste att det bara var för en tid och jag visste ju också vad det berodde på. Men det var inte kul, att hela hela hela tiden få bråka för att få göra något med sitt barn.
Men nu har det ÄNTLIGEN vänt!! Jag och Peter är mer jämställda igen och det känns såå skönt!!
När vi var nere i lekparken häromdagen så lyfte jag upp honom och snurrade runt, vi sprang runt på gräset, busade och skojade.. Det var otroligt härligt att äntligen, ÄNTLIGEN, kunna vara den mamma som jag vill vara!! Viktor var också lycklig, han tittade på mig vid ett tillfälle och sa: Mamma gör som pappa... Ja älskade unge, nu kan mamma göra som pappa!!!

Jag känner nu när jag kan göra allt som jag vill hur mycket jag har saknat att vara mamma fullt ut. Det är en fantastisk känsla att kunna lyfta upp sitt barn och trösta iställe för att sätta sig ner på golvet och ta barnet i knät. Det blir inte samma omhändertagande-känsla. Och jag har saknat den, otroligt mycket! Men nu är jag på banan igen!
Döden skall du tålaDet är en varm sensommardag i ett norskt villaområde. Barn hoppar på studsmattor, vuxna slöar i solstolar, någon målar ett staket och en annan tvättar bilen. En ung mamma har lagt sin bäbis i vagnen att sova middag under ett träd i hagen. Hon känner sig helt trygg och vet att hon genast skulle höra om något hände barnet. Men när en person kommer fram ur skogen och drar av det lilla täcket märker hon ingenting.

I ren panik anländer mamman till akuten, hon har hittat barnet i en pöl av blod i vagnen, men läkarna är förbryllade för flickan har inte minsta sår på kroppen. Någon har utsatt dem för ett djävulskt spratt.

Samma dag hittar kriminalkommissarie Konrad Sejer ett kort utanför sin dörr där det står Helvetet börjar nu! Detta blir upptakten till en rad bisarra händelser i trakten.

Detta är egentligen en ganska så "odramatisk" bok. Men det fångar mig på något konstigt vis.. En del av det som händer i boken är ganska så "ofarliga" men ändå otroligt hemska och psykiskt jobbiga för de som blir utsatta. Men jag vet inte om jag kan rekommendera den eller inte. Det är en ganska speciell typ av bok. Jag ska läsa några fler av samma författare så får jag se hur jag känner då...

Lek ute och inne med Oliver


Viktor fyllde hela skottkärran med sand


Oliver ville gärna leka med Sessan, hon var dock inte så sugen på det...Jag tävlar!


Dagens andra utestund men kompisen Oliver....

img_3307 (MMS)

Dagens andra utestund men kompisen Oliver. Det är så varmt så vi skippade overallen och tog skalkläder istället!! :)


Perfekt!! Oskar står i lugn och ro på alta...

img_3645 (MMS)

Perfekt!! Oskar står i lugn och ro på altanen och sover. Jag och Viktor är i lekparken! (Ja, jag har en barnvakt med mig!!)


Viktor ville läsa de nya böckerna, jag vil...

img_2327 (MMS)

Viktor ville läsa de nya böckerna, jag ville gå ut... Bråk?? No sir, inte idag! Kompromiss, vi läser ute :D


Bilder från idag!


Jag har ju sjal på mig när jag är ute och då ville Viktor också ha det


Oskar låg vaken ca 10 minuter i vagnen och somnade sedan gottBåde Sessan och Skrållan var med oss nere i lekparken


Viktors gudmor Elena och hennes Iza kom och var barnvakt åt Viktor
Alla bilderna kommer från den lite drygt en timme långa stunden vi var ute på förmiddagen. Vi tog en sväng på eftermiddagen också och var ute i nästan två timmar. Båda mina prinsar somnade gott i sina sängar ikväll!

Tack till Elena som kom och var barnvakt åt Viktor medans jag var till MVC på efterkoll!! <3

Viktor är hemma

Vi har en väldigt bra förskola och jag är otroligt nöjd med personalen som tänker ett steg längre än näsan räcker.
Igår strax före nio så ringde en av pedagogerna hem till oss. Det visade sig att ungefär sju barn var hemma med magsjuka. Hon ville tala om det innan jag kom ner med Viktor.
Tack så mycket, vi är hemma resten av veckan var mitt svar!!!
Så himla snällt att de ringde och talade om eftersom vi har en liten hemma. Och eftersom vi inte behöver vabba för att vara hemma så gör vi såhär. Det är lättare att ha en frisk Viktor hemma än en sjuk. Och det är ingen i familjen som vill ha den hemska sjukan!!!

Igår hade vi besök av Vivi, Becky, Leo och Milo. Det var inte en av de lugnaste lekdaterna vi haft men det blev bra ändå till slut tror jag :)
Idag har Viktors gudmor varit på besök en sväng och även varit barnvakt en stund eftersom jag hade återbesök hos min BM.

Nu har båda barna badat och vi slappar en stund. Snart ska det ammas och sedan så ska vi gå ut en stund till. Hade egentligen tänkt att försöka städa lite idag men det är så himla fint väder ute så vi gör det istället!!


Vi fikar ute i solen!

img_4137 (MMS)

Vi fikar ute i solen!


Myyysmorgon!!

När vi inte har någon tid att passa så har jag och barna otroligt svårt att komma upp på morgonen. Vi myser hur länge som helst, imorse var inget undantag!
Viktor kom in till mig och Oskar strax efter sju. Oskar låg då och sov på mitt bröst så Viktor hämtade ett gäng böcker och klättrade upp i sängen. Han lå och läste och grejde med min telefon medans jag ammade Oskar.
Vi har precis nu kommit ner från övevåningen och fått på oss kläder. Nu ska vi äta en sen frukost och sedan ut!!!Mina älskade skruttar!!

Mys!!

img_0811 (MMS)

Mys!!


Vi tillbringar dagen hos Viktors gudföräld...

img_0441 (MMS)

Vi tillbringar dagen hos Viktors gudföräldrar!!


Efterkontroll

Var idag på efterkontroll av bristningen. Allt såg bra ut!! så himla skönt!!
Jag får börja lyfta men jag ska ta det försiktigt i början men som sagt, nu behöver jag inte tänka mig för i alt jag gör och det är otroligt härligt! Jag orkade inte hålla mig när jag kom hem utan jag lyfte upp Viktor och gav honom en kram! Det var en otrolig känsla, som jag har längtat!!!
Jag ska ock fortsätta med knipövningar då bäckenbottenmusklerna måste bli ytterligare lite starkare. Men allt är så bra som det kan vara just nu.

Dock så är det en del att fundera på inför nästa bebis. Det ligger ju några år fram i tiden men för mig är det ändå viktigt att veta vad jag står inför och vad jag har att förhålla mig till.
Om jag skulle få samma bristning igen så är det inte säkert att det kommer att läka lika bra eftersom min förmåga att läka då är sämre eftersom det har brustit en gång redan (flummig mening men hoppas ni förstår).
Om jag väljer att föda normalt så kommer jag att få gå på extra ultraljud för att kolla så att bebisen inte blir för stor. Det är säkrare att föda en bebis som var ungefär lika stor som Viktor men inte så stor som Oskar eftersom en stor bebis ökar risken för en bristning. Om bebisen blir stor så rekommenderade läkaren att jag skulle bli snittad nästa gång.

Det är en del för mig att fundera över. Bara tanken på snitt gör att jag får lite panikkänslor och fylls av käsnlor av obehag. Jag har svårt för nålar och tanken på att vara vaken under tiden som någon är inne och rotar fram en bebis från magen är för mycket. Dock kan jag tänka mig att bli snittad om jag får bli sövd...
Om jag väljer att föda normalt så måste jag också fundera över hur jag tror att jag kommer att reagera när jag väl ska börja krysta nästa gång. Om jag tror att jag kommer att bli hämmad av rädlsan för att brista så mycket igen eller om jag kommer att kunna "stänga ute" sådana tankar...

Jag behöver ju inte ta ställning till allt det här nu men jag känner att eftersom jag har så starka känslor inför att eventuellt bli snittad så måste jag börja jobba med mig själv för att eventuellt klara av det.
Men just nu ska jag njuta av att allt är så bra som det kan vara nu, jag har två underbara barn, en fantastisk sambo och de bästa vännerna som man kan ha! Vad mer kan man önska sig??

Wohoo!!! Allt såg bra ut. Ni får mer detal...

img_9585 (MMS)

Wohoo!!! Allt såg bra ut. Ni får mer detaljer ikväll! Nu: belöningsfika!!


Handlingstips!!

Jag vill bara passa på att tipsa dom av mina läsare som bor i närheten av Karlstad och har blöjbarn... På Ica Maxi den här veckan så får man köpa blöjor för 69 kr per paket när man handlat för 100 kr. 200 kr så får du 2 paket för 69 kr styck... Två paket per hushåll och det gäller Liberos blöjor vad jag har förstått. Jag ska till Maxi efter återbesöket idag. Bara ett tips för er som inte har reklambladet! (Och om jag missuppfattat reklamen så häng mig inte om ni kommer dit och jag har fel...... Men jag har uppfattat att det är såhär men jag ska rapportera så fort jag vet helt hundra!)

Tankar inför imorgon

Imorgon så har jag återbesöket på spec-MVC. Jag är ganska så nervös kan jag lova....
Jag är jättenervös för vad dom ska säga, om det har läkt som det ska, hur muskler fungerar... Men mest så tänker jag på vad jag kommer att få för råd inför nästa förlossning... Om jag får rådet att ta snitt nästa gång så har jag mycket att jobba med kan jag lova. Det är bra att jag får reda på det nu isf så att jag kan bearbeta den tanken under de åren som det är kvar innan vi ska skaffa nästa....

Har mycket tankar i skallen men orkar inte få ner alla. Jag har ingen riktig ordning på dom själv...
Vi får höras imorgon helt enkelt...

Kvälls- och nattrutiner

Viktor "lärde" sig det där med nätter själv. Men som det verkar så kommer Oskar att behöva lite hjälp på traven för att komma underfund med att man skagöra på kvällen och natten.
De senaste två kvällarna så har jag lagt honom i hans säng runt åtta, nio-tiden. Han har sovit till ca två-snåret poch då har jag ammat. Men då är han klarvaken när han ska fortsätta sova. Då har jag gjort så att jag har lagt honom mellan mig och Peter i vår säng eller uppe på mitt bröst och så får han sova där. Men inatt så bestämde jag mig för att han skulle somna i sin egna säng igen.
Det blev lite pyssel men han somnade faktiskt om. Jag gav honom nappen flera gånger och till slut så höll jag i den i munnen på honom så att han skulle somna. Men annars så gjorde jag ingenting. Med Viktor så började vi sjunga och vagga och massa grejer när han skulle somna på kvällen men det ska vi INTE göra den här gången. Han ska lära sig att somna själv. Och som sagt, det gjorde han inatt.

Men vet inte om det är tidigt att försöka lära honom sånna grejer eller om det är bättre ju tidigare man börjar. Men Viktor så behövde vi ju som sagt aldrig. Viktor sov mellan oss i sängen tills han var ca 3 månader men nu blir ju det lite svårt. Viktor kommer ju inte varje natt men när han kommer så blir det väldans trångt och de två vuxna i sängen sover inte så bra. Båda barna är alltid välkomna men om de kan sova i sina egna sängar så är det ju att föredra.....


Pyjamas-Oskar!

Hur har ni gjort med era barn och vad har ni för rutiner?? Nyfiken och mottar gärna tips på hur man "lär" barn grejen med natten, att det ska sovas!

Passar på!

Viktor är med pappa till badhuset och Oskar sover. Jag passar på att röja i köket, bädda, dammsuga och stryka lite. Underar om jag hinner allt innan huset är fullt igen... Jag hinner verkligen inte om jag står här! ;)

I eftermiddag är det kalas på schemat! Får se hur mycket bloggat det blir idag. Kanske något från mobilen :)

Ha en underbar lördag! Kram!

Mycket bättre!!

Igår eftermiddag och kväll så var jag ett vrak psykiskt. Det var huuur jobbigt som helst och jag ville bara att dagen skulle ta slut!

Idag har det varit otroligt mycket bättre även om det har varit en lite jobbig natt.... Men i det här inlägget ska jag inte klaga!!!

Jag hade tid för Viktor på morgonen eftersom Oskar hade bestämt sig för sovmorgon! Vi åt frukost i lugn och ro och myste. Jag plockade upp Oskar vid 8.20 för att vi skulle fixa oss och iväg. Vi kom lagom in till stan för att hämta "den gravida systern" och iväg till Maxi. Köpte lunch och lite gottit och sedan till Lycka. Där har vi varit under dagen och haft det hur bra som helst!!!


Fjodor och Viktor på gungan, syster Lycka står brevid


Vä: Viktor på gungbrädan Hö: Elin, den gravida systern


Jag, Viktor och Fjodor

Tack för en jättebra dag!!!

Nu sover båda mina grabbar, Viktor i sin säng och Oskar i sittern. Men ska nog lägga honom i spjälsängen, skynda mig ner och duscha och sedan hoppa i säng jag också...

Ute på Orrleken

img_2036 (MMS)

Ute på Orrleken


Middagsvila hos moster Lycka!

img_3067 (MMS)

Middagsvila hos moster Lycka!


Vill ha till barna!


Har gett 100%!!

Idag är en jobbig dag. Det är första dagen som jag varit själv med barnen under eftermiddagen/kvällen och nästan hela tiden haft känslan att jag inte räckt till....

Mamma var här på morgonen och åt frukost med oss. Hon var kvar under dagen och sydde en gardin till Viktors rum. Oskar sov länge på förmiddagen som vanligt och jag hann städa av golven och byta både handdukar och lakan i alla sängar. Underbart!!
Mamma åkte en liten stund innan jag och Oskar gick ner för att hämta Viktor. Lite gråt när vi skulle hem, han ville vara kvar med barna på dagis. Fick information om att han sovit lite... När vi kom hem så fick Oskar ligga kvar ute, han hade somnat, jag och Viktor gick in för att äta mellis. Oskar vaknar innan vi hinner att sätta oss och det är nu det börjar... Oskar har varit svår att få nöjd under eftermiddagen och velat äta mycket. Det har gjort att Viktor fått mindre tid tillsammans med mamma och det i kombination med att han sovit lite var inge bra....

Har verkligen kämpat med att båda barna skulle få så mycket av mamma som möjligt men det finns bara en av mig och visst mycket jag kan göra...
Jag och Viktor badade Oskar och det gick bra. Sedan så somnade Oskar en liten stund i sittern. Då passade jag och Viktor på att duscha och det gick hur bra som helst och han var på superhumör. Lagom till att Viktor skulle komma ut ur duschen så vaknade Oskar och det var igång igen....

Det slutade med att Viktor fick äta kvällsmat framför dumburken i morgonrock. Jag orkade verkligen inte med någon mer konflikt. Hest slut mentalt...
Men läggningen gick bra. Oskar satt i sittern medans jag gungade på den med ena foten och läste för Viktor.

Nu sover Oskar i soffan och Viktor i sin säng. Jag sitter och andas lite, äter smörgås och dricker te. Ska snart förbereda inför imorgon. Vi ska in till stan och träffa två av mina systrar. Ska bli mycket trevligt. Blir både lunch och fika!!Men jag avslutar ändå dagen med någorlunda bra känsla. Jag har verkligen gett allt för mina barn idag, allt och lite till. Men jag har ändå inte räckt till. Men jag kan iaf känna att jag gav allt och det är inte dåligt det!! Sedan så räckte det inte hela vägen, men det är en dag imorgon och jag ska göra allt för mina barn även imorgon och kan hoppas på att det räcker till imorgon!

(Ironiskt att vi hade en sån här dag idag när jag imorse skröt om att det gick så bra. Man ska aldrig prata eller nämna sånna saker. Att jag aldrig lär mig...)

Mys!

När jag gick med Oskar så var jag lite nervös för hur det skulle bli när jag skulle sitta och amma och samtidigt ha Viktor.
Jag hade inte behövt bekymra mig. Ofta så ser det ut såhär under amningsstunderna på eftermiddagen och Viktor är hemma från dagis...Viktor är noga med att är han go med mig måste han vara det med Oskar också. Min stora goa kille!

Dagens lillskrutt

Lillskrutten har idag på sig en supersöt body från Cubus. Den har vi fått av underbara Ulliz!


Lugn morgon!

Idag hade vi en riktigt lugn och skön morgon!
Igår kom personalen på dagis med ett förslag om att han ska börja kl 9.30 och gå till 14.30 istället. Anledningen är att han är så otroligt nyvaken när jag hämtar så allt blir ett enda stort gråt!! Stackars liten! Han är på bra humör när vi kommer hem men då har han suttit i vagnen ifred ca 15 minuter och kvicknat till.
Så idag var första dagen för det och det blev en otroligt lugn morgon. Har varit lite stressigt att hinna till kl 9.00 men nu kunde vi ta det lugnt. Det märktes kan jag lova! Jag slappnade av mer och det gick över på Viktor och det blev inga konflikter alls. Det gick tom bra att borsta tänderna!! :)


På väg ner till dagis med snutte-Laban och Katten Jansson i famnen!

Jag är så otroligt nöjd med personalen på dagis! Att de sett och uppmärksammat hur ledsen han varit när han ska hem och komma med ett förslag om att byta tid. Jag har hela tiden trott att man inte får det när man är 15-timmars har inte kommit med förslaget själv. Jag är otroligt tacksam!!

Älskade storskrutt

Kikade runt bland lite bilder för att se om jag kunde hitta några till en ny header. Hittade den här och tyckte det var ett passande slut på en bra dag!


Det där med mellis..

Det där med mellis tycker jag är svårt, har liksom ingen fantasi. Igår fick Viktor müsli med fil och äppeljuice. Idag så har han fått två bananer nerskivade i en kaffekopp. (Det var det han ville ha så då fick han det). Men Tar tacksamt emot alla tips som ni har!!Igår åt Viktor mellis vid sitt eget bord som han har i köket

Mot bättre vetande...

Mot bättre vetande installerade jag appen.. Är nu beroende..Förnicklat också!!

<3

Jag gillar den här dagen men gör inte så stor grej av den.
Tänkte iaf visa lite bilder på de som betyder mest för mig och äger mitt hjärta!!Bilder på mina favoritkillar och avslutar med min favisbild på mig och min sambo!
Hoppas att ni får en underbar alla hjärtans dag, oavsett om ni firar den eller inte!
Kram kram på er allihopa!!

Handlande..

Vi har av bekvämlighetsskäl låtit Viktor sitta i vagnen när vi varit och handlat. Men igår var vi och handlade hela familjen och vi lät Viktor för första gången gå med en egen vagn!! Nu har vi grävt ett hål åt oss själva... Han kommer ALDRIG att sitta i vagnen igen skulle jag tro....


Stolt kille drar egen vagn

Inte nog med att vi kommer att få kämpa för att eventuellt få honom att sitta i vagnen om man är själv och handlar. När vi ska gå ut från affären och till bilen så går vi förbi det här....Som bäddat för en konflikt om man inte har tid att stanna!!

Gick ganska så bra..


Bilder från en mysstund idag

Det gick ganska så bra hos BVC idag. Han fick godkänt på vikten, väger nu 5685 gram och är 58,5 cm lång. Detta innebär att vi, som vi hade gjort ändå iofs, med gott samvete kan byta upp en storlek på blöjorna. Är redan uppe på storlek 3!!!

Dock så kommer vi inte underfund med utslagen som är på väg tillbaka. En teori är att det kan vara att han är överkänslig mot något, antagligen mjölkprotein. Men jag tycker att han borde vara med orolig i magen om det var det. Och utslagen har ju varit borta ganska länge och börjat sakta komma tillbaka för någon dag sedan men jag har inte ändrat kosten något... Har era barn varit känsliga mot något under amningen?? Hur har det kommit till uttryck??
Har läkartid på tisdag för vanlig undersökning så hon ska få kolla utslagen då. Men blev lovad att om de blir värre så ska jag ringa till BVC så tar hon kontakt med barnakuten så får jag åka in dit igen.

Men annars så var allt ok med vår lillskrutt!! :)

Disneykväll i Forshaga

I fredags så åkte jag och Oskar till Forshaga för att se på Disneyfilm med tjejerna! Det var Bambi som stod på tur. Det var jag, Becky, Tina och Vivi. Mli skulle ha varit med men fick magsjuka.. Du var saknad vännen! <3


Vä: Becky och Leo, Tina i bakgrunden. Hö: Vivi med min lilla Oskar.


Fr vänster: Vivi, Becky, Leo och Tina. Kollar igenom barnkläderVä: Leo kollar sina gamla barnkläder. Hö: Tina myser med Oskar

Tack för en helmysig kväll tjejer!

BVC igen

Idag så har jag och Oskar en date med Ewa på BVC igen. Är nog ca 2 veckor sedan vi var där sist så det ska bli spännande att se hur han har gått upp i vikt.
Sedan så har jag en magkänsla om att problemen med plitor och utslag är på väg tillbaka så jag ska höra med Ewa vad vi ska göra. Om vi ska avvakta och se eller om vi ska få träffa läkare direkt... Hoppas att det bara är jag som inbillar mig, vill inte hålla på med penicillin igen.. :(Blir ett par bilder i jakt på en bra. Lyckades inte så jag bjuder på de "misslyckade" :)

Det närmar sig...

Jag har ju fått tid för återbesök den 20 februari och jag har varit väldigt lugn. Fram tills nu....

Jag känner ju att jag mår bra, har inte ont och jag har inte haft några problem med rupturen. Jag har också hela tiden haft en positiv inställning om att allt kommer att gå bra. Känner mig positiv nu också men nu har ändå tankarna börjat krypa på.... Tänk om....
..jag inte kommer att kunna hålla tätt?
..jag inte kommer att få föda barn den naturliga vägn igen?

Det är de här två sakerna som jag tänker på mest.. Men tanken om att hålla tätt är inte så överhängande. Har inte varit några problem fram tills nu så varför skulle det  börja nu..
Men tanken på att inte få föda barn igen gör mig otroligt ledsen. Speciellt när jag vet vad alternativet är.. :S

Barnmorskan som förlöste mig nu senast ringde i torsdags för att höra hur det gick med allt. Jag sa att allt var bra och vi pratade lite allmänt om förlossningen och så. Sedan kom vi in på just det här om att föda vaginalt igen. Hon sa att de kunde eventuellt rekommendera kejsarsnitt inför nästa barn eller så kommer de nog att göra ett klipp för att skona det som är sytt redan.
Men det är en otrolig förlust för mig. Det är smärtsamt och jobbigt att föda barn men samtidigt så älskar jag det. Jag känner mig otroligt stark och jag känner att jag, trots de kroppsliga hindren som kommit, att jag är bra på det!
För mig skulle det innebära en stor sorg om det visar sig att läkarna tycker att jag ska få nästa barn med kejsarsnitt.
Ska försöka att inte ta ut något i förskott men det är svårt... Tankarna är svåra att styra...

Idag är vi på Leklandet. Blev dåligt med u...

img_4994 (MMS)

Idag är vi på Leklandet. Blev dåligt med uppdatering igår på em. Oskar sov mycket när jag hämtat Viktor så vi passade på att mysa MASSA!!! Sedan var det amning och lite fix innan jag åkte på Disneykväll i Forshaga. Nu är vi på Leklandet som sagt så vet inte när vi är hemma. Återkommer ikväll eller imorgon. Hoppas ni får en bra lördag, det ska jag ha :)


Jag hann precis skura klart innan lillskru...

img_8390 (MMS)

Jag hann precis skura klart innan lillskrutten vaknade :) Har nu även tagit en dusch och badat Oskar. Nu ammas det lite innan vi ska hämta storebror <3


Sova sova sova...Igår så hade Oskar en riktig sovdag!
Han sov hela natten, var vaken en tund på morgonen. Somnade när vi skulle till dagis, sov till 12-tiden. Åt mat och somnade igen och sov till 16-tiden.
Jag fick en del gjort, dammtorkade och städade toaletterna. På eftermiddagen så kunde jag ägna mig åt Viktor och det kändes helt UNDERBART!!!

Inatt har jag ammat en gång och nu sitter Oskar i sittern medans jag gör frukost. Får se hur den här dagen blir. Skulle vilja hinna städa av golven iaf... :)

Passar på!

Oskar sov när jag gick ner för att hämta Viktor så vi passade på att vara kvar ute en stund!Oskar sov genom hela mellanmålet och det verkar som att vi hinner leka lite också!!

App-tips!

Jag har en iPhone som jag gillar otroligt mycket. Jag har några appar som jag använder flitigt varje dag men jag är nyfiken på vad ni använder er av!

Jag använder ju de "vanliga" apparna såsom blogg.se, facebook, bloglovin osv.. Men här är några av de apparna som jag blivit tipsad om eller hittat själv.


Först ut är frametastic. Blev tipsad om den av Becky. Gör att du kan lägga upp flera bilder i en och samma, du kan leka med olika färger på ramarna osv... Kopplad till Instagram (se nedan)

Sedan kommer Fotolr PS. Det är i den här appen som jag lägger till text i mina bilder. Men det finns otroligt mycket funktioner såsom ramar, kollage osv. Har inte utforskat den så mycket än..

Sedan kommer Instagram. Som en miniblogg. Har sett personer som jämför den med Twitter fast med bilder. Jag använder inte Twitter så jag kan inte uttala mig... Men jag tycker att det är väldigt roligt iaf!! :)

Till sist en app som jag inte hittade någon bild till. Den heter Photos Wall. I den kan du göra kollage som är lite mer "oregelbundna" än vad du kan göra i Frametastic.


Bild 1: Frametastic. Bild 2: Photos wall. Bild 3: Text inlagd med hjälp av Photolr PS

Det var mina app-tips. Vad har ni för favvis-appar?? Ge mig även tips på appar som är inriktade till barn. Viktor leker lika mycket med min telefon som jag gör.. :S

Trötter

Oskars ögon var runda som två klot igår när vi skulle sova. Attans bananer for genom mitt huvud mer än en gång när jag gjorde mig iordning. Oskar låg och pratade, log och grejade som bara den.... Ja, ja, får väl vara uppe i någon timme ifall han inte somnar...

Provade med att lägga honom i spjälsängen först.. Ja, du, den gubben gick inte.
Men då provade jag att lägga honom på min mage och upp över bröstet på mig under mitt täcke och så släckte jag ljuset, bara amningslampan som lyste. Tog inte många minuter så sov han! 1-0 till mamman!!Sedan så sov han heeela natten. Ammade vid halv sju imorse och nu sover han ute i vagnen igen. 2-0 till mamman!!
Det är slitsamt att ha en förkylning i kroppen. Dock är han lite bättre från snuvan idag.

Mammas storskrutt!

Viktor skulle hjälpa mig att duka. Jag gav honom en djup tallrik. Han tog emot den, tittade på mig och gjorde såhär...


Han tittade lyckligt på mig och sa: Det blev en sån där hatt!

(Annars så har dagen varit bättre idag. Han hade ätit bra till frukost och smällt i sig en banan som jag missat. Åt bra mellis och sedan så åt han bra med gröt till kvällen. Han har också varit otroligt rastlös idag och nästan inte hostat. Så om han sover bra inatt och är ok imorgon så blir det dagis!)

Trött och sliten lillkille

Oskar har sovit som en stock inatt. Han fick saltlösning i näsan igår och så sög vi ur den så gott vi kunde. I med mat och sedan så somnade han gott med mig i soffan. La honom i spjälsängen igår strax efter 22-tiden. Han sov till imorse runt 5, ammade och sedan somnade vi om nere i soffan och sov till klockan var runt 8 då Peter och Viktor kom ner.
Sedan så sov han nästan fyra timmar i vagnen som står i hallen och under eftermiddagen så har han varit lite loj och sliten. Lillkillen har redan sin första förkylning... Men nu på kvällen så tycker jag att han kommit igen lite och är vaken nu och ligger i sittern och kikar lite.
Han är fortfarande snuvig. Hoppas att det är bättre tills imorgon!

Matvägran!

När Viktor är sjuk så märks det jättemycket på hans matlust. Han äter på ganska bra i vanliga fall men när han är sjuk så är det vägran! Det är knappt vi får i honom vätska så vi har bunkrat upp med en massa smoothie som vi fjäskar med.
Men det där med maten är såå svårt!!
Idag så slutade det med att han och jag lunchade vid hans lilla bord i köket och då fick jag i honom en del makaroner...Hur "fjäskar" ni med era barn för att få i mat när de är sjuka? Tips på god "lockmat" mottas också gärna...

Sjukstugan fortsätter..

Vi fortsätter att vara sjuka och nu har även jag börjat känna av halsen och börjat bki lite snuvig.... :S


Mera fotolek


Ytterligare ett kollage framlekt med telefonen och gratis-appar

Utmaning från Johanna!

Jag har fått en utmaning av Johanna. Är inte sen att haka på :)

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

Oj.... Jag var välla nyfödd... ;) Skämtåsido..
För 10 år sen så var jag 17 år, skulle bli 18. Var i ett stadigt förhållande (som dock inte är nu), festade en del och umgicks en hel del med goda vänner.


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För ett år sedan så hade vi precis börjat försöka skaffa bebis nr två som nu är ett faktum och ligger i vagnen och sover :)

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Oj, fem stycken.. Jag är just nu mycket för godis och kakor.. :S Men annars ås är chips med dip en favvis och om jag försöker vara lite nyttig så blir det gärna morotsstavar.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Jag kan hela texten till måånga sånger bara jag får lyssna samtidigt. men jag har svårt att  sjunga utan lite "hjälp".. Men annars så kan jag ju massa barnsånger.. Räknas det?? ;)

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?
Resa, köpa stort hus vid vattnet, betala av lån, ge till välgörenhet och se till att de jag älskar har det bra och en tryggad framtid

6) FEM DÅLIGA VANOR?
Vet inte om det är en dålig vana men plockar alltid undan saker och ibland så tar jag bort för fort och det händer att Peter kommer och frågar vart jag gjort av grejer.
Är lite för förtjust i sötsaker... 
Jag "snurrar" chipsen i munnen innan jag äter upp dom
Klunkar väldigt när jag dricker vatten ur vattenflaska

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
Va med familjen. Läsa. Shoppa. Resa. Inreda.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA?
Oj.. Skor med tokhöga klackar! Dock skulle jag nog behöva eftersom jag inte är så lång men får så himla ont i fötterna av bara några cm så skyhöga klackar håller jag mig undan! ;)
Bakelseklänningar tror jag att jag håller mig undan också... Och precis just nu tajta jeans och tajta kläder överlag.. :S

9) FEM FAVORITLEKSAKER?
Min underbara telefon!! Datorn. Vi har investerat i en Boxee och den är otroligt bra den med även om jag inte riktigt kan med den. Vår tv och bluray-spelare är ganska kära ägodelar också :)


10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
Marie. Denise. Patricia. Mizz V. Fröken M.


En trött mamma

Sjukstugan fortsätter!!
Viktor var hemma från dagis igår och är hemma även idag. Igår så kom även Peter hem vid lunch och är hemma idag. Oskar har varit snuvig HELA natten och det har suttit för långt bak för att komma åt med nässugen så har grejat med honom mycket under natten så att han ska ha hållit sig lugn. Detta medför en trött mamma som bara sovit ca 2-3 timmar inatt.
Men har lekt en del med telefonen och hittat en del nya appar som jag kan greja med fotografier i. Roligt roligt!!


Resultat från lek i appen Frametastic (tror jag den heter....)

Grattis Vivi 29 år!!

I lördags fyllde Vivi år och hon hade kalas igår!
Jag tog med mig Oskar och åkte in. Hade inte tänkt att vara så länge men jag var inte hemma förrän närmare 22-tiden. Hade en supertrevlig kväll!!
Oskar hade det också trevligt. Han vandrade mellan öppna armar som gärna ville snosa lite.
Hade glömt att jag hade kameran med mig så den kom inte fram förrän lite senare men lite kort blev det..


Vänster: Vivi som snart, snart ska bli mamma Höger: Becky


Min underbara lillskrutt!

Besök av systrar

Igår hade jag besök av Erika, Elin och Daniel. Elin och Erika är mina systrar.
Jag har inte sett dom på länge så det var superroligt att se dom! Elin och Daniel väntar sitt första barn och har BF den 12 mars. Spännande, det närmar sig med stormsteg!


Viktor fick presenter :)


Erika och Viktor spelar spel

Tack kära systrar och Daniel för en trevlig stund! Kan vi försöka med att det inte går såå länge till nästa gång?! ;)

Snabb leverans!

Jag beställde ju en amningsbh från GlamMom i veckan.
Igår var jag och hämtade ut den. En otroligt skön BH måste jag säga. Den gav väldigt bra stöd fast den var utan bygel. Gillade den jättemycket. Men (tänk att det alltid måste komma ett sånt!) kupan var lite liten... :( Beställde strl 70 H/I och kupan var liten, helt tokigt!
Men jag ska testa att byta till 75 H/I istället. När omkretsen blir större så blir ju kupan det också. Ska testa och se hur det blir eftersom det var så lite, lite, lite mer utrymme som behövdes....

Håll tummarna med mig är ni snälla, blev KÄR i bhn nämligen!! :)

Bilder från Forshaga

Igår var vi på löpen i princip hela dagen!

Vi började dagen i Forshaga hos Becky, Magnus, Leo och Milo. Kom dit strax efter 10 och åkte inte hem förrän 15-tiden. Tack så mycket för en tervlig dag!!!


Magnus och Becky passade på att snosa lite


Viktor slappar lite efter lunchenTack familjen Lindman Dahl för en otroligt trevlig dag!

När vi hade varit i Forshaga så stannade vi till i stan för att plocka upp pappan i familjen och ut till Maxi en sväng för att handla gottit till kvällen! Sedan hem, pyssla lite och sedan laga mat och kvällsrutiner.
Dagen igår försvann i ett nafs!!!

Familjesäng och sjukstuga

Inatt så vaknade vi av att Viktor var ledsen i sitt rum. Och när han grät så var det samtidigt som att han skällde fram gråten på något sätt, som att han var torr och hade ont i halsen...
Han fick komma över till oss och vi tyckte att han var lite varm. Förnekelse är ju det första stadiet så vi skyllde på att han hade legat under täcket med pyjamas. Att man inte vet bättre....
Nästa gång han vaknade så var febern ett faktum! Han låg tätt, tätt intill pappa Peter under hans täcke i princip hela natten...

Jag var upp och ammade Oskar under natten och när vi skulle sova igen så var hans ögon klotrunda... Lade honom på mage på mitt bröst och han somnade som en sten och fick sova tätt, tätt intill mig under mitt täcke resten av natten.

Vi har även haft Skrållan hos oss inatt. Bara Sessan som saknades så hade hela familjen varit i sängen...

Viktor har bara lite smygisfeber idag men hostar till med sån där otäck hosta ibland. Hade tänkt att åka till Leklandet idag men det blir till att vara hemma och hålla oss inomhus eftersom det är så himla kallt!!!

Vart på löpen idag! Hörs ikväll eller imor...

img_5493 (MMS)

Vart på löpen idag! Hörs ikväll eller imorgon! Hoppas ni haft en bra fredag!!


Korvstroganoff

Det här receptet har jag fått av min syster och det är vansinnigt enkelt, och gott!!

300 gram falukorv
1 gul lök
1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl mjölk
3-4 msk tomatpuré
1 1/2 dl creme fraiche

Bryn korv och hackad lök.
Pudra mjöl och rör om.
Salta och peppra, tillsätt mjölk och tomatpuré. Koka i 5-10 minuter.
Tillsätt creme fraiche och låt det bli varmt utan att koka.

Smaklig måltid!

Dagens bröder

Morgonen idag är helt annorlunda mot igår. Igår tog tålamodet slut redan innan vi kommit upp ur sängen. Viktor var ledsen när han vaknade imorse men vände och det har varit en supermorgon!
Mina älskade ungar!!

1 månad och BVC

Idag blir Oskar en månad! Helt otroligt vad fort den första månaden har gått. Det har varit turbulent, jobbigt, underbart och superhärligt. Allt i en salig röra, precis som det ska vara!


Nyfödd: 4880 gram och 54 cm.


Idag: 5360 gram, 57,5 cm.

Oskar är redan väldigt med och pratar med en och ger ibland leenden, så mysigt! :)
Han har redan hunnit med en sväng på barnakuten och ätit penicillin i 10 dagar :S Han har också redan börjat gå ur strl 56 i kläder och vi har fått tagit fram overallen som är strl 62.
Ibland så slår han på stort och sover hela nätter, har kanske hänt 4 ggr än så länge men det tycker jag är guld! Annars så äter han en gång per natt. Är vaken med mig och storebror en stund på morgonen och när vi promenerar ner till dagis somnar han i vagnen och vaknar oftast runt 11.30.

Det känns verkligen som att vi börjar komma in i en vardag nu och jag älskar det!!!

Idag på BVC så var storebror med och han tyckte det var mer spännande i väntrummet där alla leksaker var så han huserade där medans vi vägde och mätte Oskar.
Han har sedan förra gången gått upp 160 gram och det var godkänt. Skönt!!! Det känns så mycket bättre när jag inte behöver väcka honom för att ge mat. :) Dock äter han supermycket på eftermiddagen och kvällen men då får han göra det!! :)

Vi är på BVC för vägning och mätning. Hopp...

img_9887 (MMS)

Vi är på BVC för vägning och mätning. Hoppas vi får godkänt den här veckan också!!


Gårdagens shopping

Var ju som sagt på stan med min mamma igår. Skulle köpa tyg till Viktors gardin. Men det blir ju aldrig bara det som man har tänkt utan lite till.....När vi hade handlat klart så gick vi upp till resturangen/fiket som är i Åhléns. Otroligt mysigt. Gott om plats för barnvagn och väldigt lugnt fastän det var runt lunchtid. Slutade med att vi satt där i ca 90 minuter. Det är så mysigt att umgås med mamma!! :)

Amningsbh

Jag har länge velat ha en ny amningsbh då de två jag har tappar formen så himla fort och det känns inte som att de ger så bra stöd.
Kikade in hos Patricia en dag och hon tipsade om den här sidan. Sagt och gjort, nu har jag lagt en beställning på en bh och jag hoppas, hoppas verkligen att den är bra!!


Hittade en vit på stan men kände att jag vill ge den här en chans innan jag köper den.. Håller tummarna!

RSS 2.0